Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborová polévka s houbami

Kombinace brambor a hub je léty prověřená.

Vydání: 2007/2
Autor:
Hodnocení:
16 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT25M
Vaření 0:25
Polévka Česká

Ingredience

    • 50 g sušených hub, namočených do teplé vody nebo vývaru
    • 50 g másla
    • 1 lžíce hladké nebo hrubé mouky
    • 1,2 l zeleninového vývaru
    • 300 g brambor, oloupaných a pokrájených
    • sůl, majoránka a nasekaný česnek na dochucení

Příprava jídla

1.  Houby zhruba dvacet minut povařte ve vodě či vývaru, ve kterém se namáčely. Můžete je ještě scedit přes cedník vyložený látkovým ubrouskem, zachytí se tak případný písek. Tekutinu dejte stranou a nechte ji vychladnout.

2.  V hrnci osmahněte na másle mouku; stačí dvě až tři minuty (s hrubou moukou získá polévka zajímavější strukturu). Zalijte studeným vývarem, promíchejte, přidejte odvar z hub i samotné houby a nakrájené brambory. Mírně vařte asi dvacet minut, až budou brambory měkké.

3.  Podle potřeby osolte. Polévku už nevařte, jen do ní ještě přidejte česnek a majoránku.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Indonéská hovězí polévka

Japonská polévka s kachním masem

Thajská hovězí polévka s kokosovým mlékem

Stracciatella, vývar s krupičkou a vejcem

Hovězí polévka s knedlíčky

Kuřecí polévka se zeleninou a nudlemi

Rajská polévka s nočky

Dýňová polévka s červenou čočkou a ořechy

Uzená hrachovo-mrkvová polévka

Čočková polévka s párkem

Slovenská zelňačka (kapustnica) se sušenými švestkami a klobásou

Vichyssoise

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v příl. č.2/07, str.13

Přidat komentář