Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cassoulet

Složením, postupem i názvem je cassoulet spřízněn se židovským šouletem. Pochutnáte si!

Vydání: 2007/2
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT2H
Pečení 2:00
Francouzská

Ingredience

    • 600 g velkých bílých fazolí, přes noc namočených
    • 1,5 l vývaru z vepřového (nemusí být)
    • 1 rajče
    • cibule propíchaná hřebíčky
    • 350 g nakrájeného pečeného kachního či husího masa + sádlo
    • 350 g klobásy, nakrájené
    • 150 g bůčku, pnakrájeného
    • 200 g vepřové krkovice, nakrájené
    • několik listů šalvěje
    • 3 stroužky česneku, oloupané
    • 200 ml armagnaku
    • 2–3 hrsti strouhanky
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1.  Fazole uvařte ve vývaru z vepřového masa (nebo ve vodě s trochou sádla) doměkka; trvá to asi čtyřicet minut. Během vaření přidejte rozkrojené rajče, cibuli propíchanou hřebíčky a dva stroužky česneku. Na sádle osmahněte kousky husího (kachního) masa, krkovičky a bůčku; maso vyjměte děrovanou naběračkou a nechte okapat přebytečný tuk. Na závěr osmažte kousky klobásy.

2.  Zapékací formu vymastěte sádlem, vytřete česnekem a navrstvěte do ní fazole s masem. Střední vrstvu zalijte armagnakem a posypte šalvějí. Zalijte odvarem z fazolí a tukem z opékání, osolte, opepřete a posypte strouhankou.

3.  V troubě předehřáté na 150–160 °C pečte asi dvě hodiny. Po deseti minutách se vytvoří škraloup – roztrhejte ho a smíchejte s obsahem; to zopakujte šestkrát. Poslední, sedmý škraloup už nechte, neboť je příslovečnou ozdobou cassouletu.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/07, str.64

Přidat komentář