0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šoulet s hlívou

Šoulet s hlívou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Šoulet s hlívou

5 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1538 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 199 g
Tuky 30 g
Vláknina 95 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těší nás, že máte luštěniny stejně rádi jako my v redakci. Ze všech došlých receptů na pokrmy z luštěnin jsme nakonec vybrali netradiční šoulet s hlívou od Aleny Hornychové z Prahy.

Suroviny

kroupy 250 g
střední
hrách zelený 250 g
máslo 2 PL
cibule 1 ks
na tenké proužky
cibule červená 1 ks
na tenké proužky
hlíva 300 g
hlíva ústřičná – nakrájená na kousky
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 3 stroužky
prolisované
majoránka (čerstvá) 4 snítky

1 Kroupy a hrách nasypte zvlášť do dvou hrnců, zalijte studenou vodou a nechte namočené přes noc nebo alespoň 2 hodiny. Slijte a zalijte čistou vodou zhruba 2 cm nad povrch a vařte na mírném plameni doměkka, u krup to trvá kolem 30 minut, u hrachu 35–45 minut. Hotové slijte.

2 Na másle opečte všechnu cibuli dosklovita. Přidejte hlívu, osolte a poduste ještě 15 minut doměkka, ale dokřupava. Pak promíchejte s hrachem a kroupami, přidejte česnek, osolte a opepřete a ozdobte čerstvou majoránkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit