Těší nás, že máte luštěniny stejně rádi jako my v redakci. Ze všech došlých receptů na pokrmy z luštěnin jsme nakonec vybrali netradiční šoulet s hlívou od Aleny Hornychové z Prahy.
Suroviny
kroupy
250
g
střední
hrách zelený
250
g
máslo
2
PL
cibule
1
ks
na tenké proužky
cibule červená
1
ks
na tenké proužky
hlíva
300
g
hlíva ústřičná – nakrájená na kousky
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek
3
stroužky
prolisované
majoránka (čerstvá)
4
snítky
1 Kroupy a hrách nasypte zvlášť do dvou hrnců, zalijte studenou vodou a nechte namočené přes noc nebo alespoň 2 hodiny. Slijte a zalijte čistou vodou zhruba 2 cm nad povrch a vařte na mírném plameni doměkka, u krup to trvá kolem 30 minut, u hrachu 35–45 minut. Hotové slijte.
2 Na másle opečte všechnu cibuli dosklovita. Přidejte hlívu, osolte a poduste ještě 15 minut doměkka, ale dokřupava. Pak promíchejte s hrachem a kroupami, přidejte česnek, osolte a opepřete a ozdobte čerstvou majoránkou.