Těší nás, že máte luštěniny stejně rádi jako my v redakci. Ze všech došlých receptů na pokrmy z luštěnin jsme nakonec vybrali netradiční šoulet s hlívou od Aleny Hornychové z Prahy.
Postup
1
Kroupy a hrách nasypte zvlášť do dvou hrnců, zalijte studenou vodou a nechte namočené přes noc nebo alespoň 2 hodiny. Slijte a zalijte čistou vodou zhruba 2 cm nad povrch a vařte na mírném plameni doměkka, u krup to trvá kolem 30 minut, u hrachu 35–45 minut. Hotové slijte.
2
Na másle opečte všechnu cibuli dosklovita. Přidejte hlívu, osolte a poduste ještě 15 minut doměkka, ale dokřupava. Pak promíchejte s hrachem a kroupami, přidejte česnek, osolte a opepřete a ozdobte čerstvou majoránkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zamilujte si luštěniny(50 receptů )
- Menu inspirované první republikou: Uvařte si retro oběd(18 receptů )
- Hrách a kroupy: 21 receptů na staročeskou pochoutku(20 receptů )
- Jak připravit skvělé jídlo z krup? Dejte šanci levné a chutné surovině, uvaříte z ní skvostný oběd i zdravou večeři(15 receptů )
- 30denní jídelníček na posílení imunity(30 receptů )
- Měsíční flexitariánský jídelníček(31 receptů )
- Když houby nerostou: 50 receptů se žampiony, hlívou, shiitake, jidášovým uchem a s dalšími houbami, které koupíte v obchodě(50 receptů )