Šoulet s hlívou

Šoulet s hlívou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 874 kcal
Bílkoviny 27 g
Cukr 123 g
Tuky 27 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Těší nás, že máte luštěniny stejně rádi jako my v redakci. Ze všech došlých receptů na pokrmy z luštěnin jsme nakonec vybrali netradiční šoulet s hlívou od Aleny Hornychové z Prahy.

Suroviny

kroupy 250 g
střední
250 g
zelený hrách
máslo 2 PL
cibule 1 ks
na tenké proužky
cibule červená 1 ks
na tenké proužky
hlíva 300 g
na kousky
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 3 stroužek
prolisovaný
majoránka (čerstvá) 4 snítka

1 Kroupy a hrách nasypte zvlášť do dvou hrnců, zalijte studenou vodou a nechte namočené přes noc nebo alespoň 2 hodiny. Slijte a zalijte čistou vodou zhruba 2 cm nad povrch a vařte na mírném plameni doměkka, u krup to trvá kolem 30 minut, u hrachu 35–45 minut. Hotové slijte.

2 Na másle opečte všechnu cibuli dosklovita. Přidejte hlívu, osolte a poduste ještě 15 minut doměkka, ale dokřupava. Pak promíchejte s hrachem a kroupami, přidejte česnek, osolte a opepřete a ozdobte čerstvou majoránkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit