Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šoulet s hlívou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1538 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 199 g
Tuky 30 g
Vláknina 95 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těší nás, že máte luštěniny stejně rádi jako my v redakci. Ze všech došlých receptů na pokrmy z luštěnin jsme nakonec vybrali netradiční šoulet s hlívou od Aleny Hornychové z Prahy.

Suroviny

kroupy 250 g
střední
hrách zelený 250 g
na tenké proužky
na tenké proužky
hlíva 300 g
hlíva ústřičná – nakrájená na kousky
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 3 stroužky
prolisované
majoránka (čerstvá) 4 snítky

Postup

1

Kroupy a hrách nasypte zvlášť do dvou hrnců, zalijte studenou vodou a nechte namočené přes noc nebo alespoň 2 hodiny. Slijte a zalijte čistou vodou zhruba 2 cm nad povrch a vařte na mírném plameni doměkka, u krup to trvá kolem 30 minut, u hrachu 35–45 minut. Hotové slijte.

2

Na másle opečte všechnu cibuli dosklovita. Přidejte hlívu, osolte a poduste ještě 15 minut doměkka, ale dokřupava. Pak promíchejte s hrachem a kroupami, přidejte česnek, osolte a opepřete a ozdobte čerstvou majoránkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín