Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené kachní stehýnko v šouletu

Pečené kachní stehýnko v šouletu

3.6/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2143 kcal
Bílkoviny 136 g
Sacharidy 192 g
Tuky 95 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kroupy s hrachem patřily k tradičním českým přílohám.

Suroviny

kroupy 200 g
předem namočené
hrách 200 g
sušený, předem namočený
na kostičky
česnek 3 stroužky
prolisované
na opékání
sůl
pepř
čerstvě mletý
majoránka (drhnutá) 1 PL

Postup

1

Kroupy a hrách uvařte ve dvou nádobách a ve vodě, ve které jste je máčeli (nevařte je společně, protože hrách je hotový dřív). Z hrnce s hrachem v průběhu vaření sbírejte pěnu. Nesolte.

2

Kachnu osolte a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 35 minut tak, aby byla téměř hotová.

3

Ve velké pánvi rozehřejte sádlo a opečte na něm dozlatova cibuli. Přimíchejte uvařené a slité kroupy s hrachem. Osolte, promíchejte s česnekem a majoránkou, opepřete a hotový šoulet nasypte pod kachní stehna. Společně dopékejte ještě asi 10 minut. Podávejte.

NĚCO NAVÍC
V karlovarské restauraci Promenáda, odkud máme recept, podávají kachnu v šouletu společně se zelím z dýně hokkaido na víně a masovými rillettes – škvarky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/2

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...