Recepty s armaňakem
Armaňak je druh francouzského destilátu z vína, tedy brandy, což ho činí příbuzným koňakem. Můžete ho u vaření popíjet, nebo ho přidat do omáček, marinády nebo do dezertů a koktejů. Kořeněné tóny armaňaku se skvěle hodí do čokoládových dortů, do kávy nebo do francouzských terin a paštik.
- Koňak i armaňak se destilují z vína, rozdílů je mezi nimi několik. Armaňak se vyrábí ve Francii v Gaskoňsku, koňak v Charente. Na výrobu každého z nich se používají jiné odrůdy hroznů.
- Armaňak se destiluje pouze jednou, koňak dvakrát. Armaňak může zrát déle než koňak.
- Oba slavné destiláty se také liší svoji chutí.
Zobrazit celý popis ›
Všechny kategorie článků
- Apetit
-
- Měsíčník
- 132 stran
- Aktuální číslo 5/2025
-
Časopis Apetit je psán s opravdovou chutí a je určen nové generaci žen a mužů, pro které je vaření spíše koníčkem a společenskou zábavou než nutnostíCelý popis
-
Náhled
-
- Květnové číslo Apetitu, přináší čerstvou jarní zeleninu v mnoha podobách – v salátech, jako přílohu k pečenému masu, v sladkých dezertech.
-