Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s armaňakem

Armaňak je druh francouzského destilátu z vína, tedy brandy, což ho činí příbuzným koňakem. Můžete ho u vaření popíjet, nebo ho přidat do omáček, marinády nebo do dezertů a koktejů. Kořeněné tóny armaňaku se skvěle hodí do čokoládových dortů, do kávy nebo do francouzských terin a paštik.

...

 

  • Koňak i armaňak se destilují z vína, rozdílů je mezi nimi několik. Armaňak se vyrábí ve Francii v Gaskoňsku, koňak v Charente. Na výrobu každého z nich se používají jiné odrůdy hroznů.
  • Armaňak se destiluje pouze jednou, koňak dvakrát. Armaňak může zrát déle než koňak.
  • Oba slavné destiláty se také liší svoji chutí.

Celý popis