Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šunkofleky

Někdo dělá šunkofleky bez vrchní sýrové vrstvy, jiný na ni nedá dopustit. Další přísahá na domácí těstoviny, zatímco jiný bez obav sáhne po kupovaných flíčcích. Bez ohledu na pravověrnost vašeho šunkoflekového vyznání je jedno jisté: remoska je k jejich přípravě jako stvořená!

Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Vaření: 5-8 minut
PT1H
Pečení 1:00

Ingredience

    • sádlo na vymazání remosky
    • 400 g plochých těstovin (flíčků)
    • 500 g vařeného uzeného masa
    • 4 vejce
    • 300 ml vývaru z uzeného masa
    • sůl a pepř
    Na dochucení:
    • 150 g nastrouhaného tvrdého sýra

Příprava jídla

1 Zapněte do zásuvky víko remosky, aby se nahřálo. Zapékací mísu remosky vymažte lžící sádla.

2 Těstoviny uvařte doměkka a slijte. Maso pokrájejte na centimetrové kostky a smíchejte s vařenými těstovinami. Vajíčka vyklepněte do misky a lehce našlehejte šlehačem. Rychle do nich vmíchejte 200 ml vychladlého vývaru z masa a sůl.

3 Do zapékací mísy přesypte těstoviny smíchané s masem. Zalijte je rozšlehanými ochucenými vejci a půl hodiny pečte. Poté přilijte zbývající vývar, vše zasypte strouhaným sýrem a ještě půl hodiny zapékejte. Pokud povrch příliš rychle hnědne, můžete šunkofleky zakrýt alobalem, případně vypnout remosku a šunkofleky dopékat jen zbytkovým teplem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Šunkofleky tak trochu po italsku

Česká kuchyně – bramboráky a jiné dobroty

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
No tak já si fleky neumim představit bez česneku a majoránky...tyhle musí být absolutně bez chuti....
Obrazek uzivatele
Do šunkofleků si umím představit trochu pepře, či vajíčka nastavit mlékem, ale česnek či majoránka? Nikdy! To možná do šouletu, ale to je zase něco úplně jiného
Obrazek uzivatele
Souhlasím s názorem, že tradiční šunkafleky jsou pouze se solí, pepřem a uzeným masem.Zalít rozkvedlaným vajíčkem,maximálně nastaveným mlékem.Zlatava kůrčička, mňam...
Obrazek uzivatele
Já do nich taky dávám občas majoránku, ale česnek ne, protože by přehlušil chuť jiných ingrediencí.
Obrazek uzivatele
já si zase neumím představit šunkofleky s majoránkou a česnekem.
Obrazek uzivatele
Tak já tedy taky neznám šunkofleky s česnek a majoránkou. Já tedy fleky zapékám ve smetaně s rozmíchaným vajíčkem. a je to bomba
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/07, str. 29
Obrazek uzivatele
Překvapuje mě, že se tu objevuje spousta variací na fleky, ale dle mého názoru, ani recept Apetitu není úplný. O majoránce a česneku ve flecích jsem nikdy neslyšel. A kde má Apetit v receptu Muškátový květ? Kdybychom z receptu Apetitu ubrali Vegetu (za mladých let našich babiček a prababiček nebyla) a přidali muškátový květ, dostali bychom nejspíš klasické české Šunkofleky. Zkuste se podívat na Internetu na jiné recepty na fleky a tradiční Vám opravdu vyjdou pouze opepřené a osolené, s Muškátovým květem. A jestli mohu doporučit, uzené maso je tisíckrát lepší, když jej cca hodinu na mírném ohni necháte povařit. Dostane jiný šmak a ve flecích bude nádherně vonět. Fleky zapečte do zlatova, ale nepřepečte, nevysušte. Flekům zdar! ;o)
Obrazek uzivatele
Tak já teda jsem se naučila šunkofleky od tchýně. Pouze se smíchají s uzeným masem s lžící sádla, pepř a sůl. Vynikající.
Obrazek uzivatele
a podla mna je uplne zbytocna remoska :-D

Přidat komentář