Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kořeněný bulgur s pečenými paprikami

Objevte bulgur
Vydání: 2007/5
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Dokončení: 4 minuty + na odležení
P
Asijská

Ingredience

    • 200 g bulguru (částečně naklíčená, usušená a drcená pšenice; koupíte v prodejnách zdravé výživy)
    • 250 ml horkého zeleninového vývaru
    • ½ červené cibule, jemně nakrájené
    • 400 g konzervované scezené cizrny
    • 200 g pečených konzervovaných paprik v oleji, scezených a natrhaných na kousky
    • hrst lístků koriandru, nasekaných

    Na zálivku:

    • ½ lžičky mleté skořice a mletého kmínu
    • kůra z 1 a šťáva z ½ citronu
    • 1 lžíce olivového oleje
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1.  Bulgur nasypte do misky vhodné do mikrovlnné trouby a přelijte vývarem. Nepříliš těsně uzavřete a vařte čtyři minuty na plný výkon. Asi pět minut nechte zakryté stát, aby se vývar vsákl.

2.  Z uvedených surovin připravte zálivku. V míse promíchejte cibuli, cizrnu, papriky a koriandr s měkkým bulgurem a všechno zalijte dresinkem. Podávejte teplé nebo vychlazené.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Půst vás nezaskočí!

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/07 str.19
Obrazek uzivatele
prima recept, jenom bych autorce a redakci vytkla pouziti konzervovanych (v podstate dosti znehodnocenych) potravin - uvarit ci cizrnu a opect papriky neni o nic tezsi nez udelat bulgur... ;-)

Přidat komentář