Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře po lovecku

Uvařte víc a zamrazte, 35 Kč na porci
Vydání: 2007/5
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 20 minut
P

Ingredience

    • 8 velkých plátků anglické slaniny, nakrájených na větší kousky
    • 4 kuřecí prsíčka bez kůže a kostí, nakrájená na větší kousky
    • 200 g malých žampionů
    • 1 lžíce hladké mouky
    • 400 g konzervovaných loupaných rajčat s česnekem
    • 1 kostka hovězího vývaru
    • střik worcesterské omáčky
    • hrst nasekané petrželky

Příprava jídla

1.  V nižším kastrolu škvařte slaninu asi dvě minuty, aby začala hnědnout. Vsypte kousky kuřete a smažte tři čtyři minuty, až začnou hnědnout. Poté zvyšte plamen a přisypte houby. Po několika minutách vše zaprašte moukou a utvořte jíšku nebo jen osmahněte.

2.  Přilijte rajčata i s nálevem, rozdrobte kostku vývaru, promíchejte a na vyšším plameni vařte deset minut. Pak už jen zastříkněte worcesterem, přimíchejte petrželku a podávejte se šťouchanými bramborami nebo s rýží.

Správná kostka  Použít můžete i kuřecí nebo zeleninový vývar, ale právě hovězí dodá jídlu tu pravou ,masovou‘ chuť.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Ja som k tomuto receptu este pridala malu bielu fazulku v paradajkovom naleve a bolo to bozske! Zjedol to dokonca aj moj brat, ktory inak fazulu a sampinony zasadne nejedava :)
Obrazek uzivatele
Bylo to výborné. Petrželka krásně provoněla celé jídlo. Dá se i s rýží.
Obrazek uzivatele
Výborné :) Vážně doporučuji není to nic těžkého a přitom je to chutné. Já osobně jsem volila jako přílohu rýži.

Přidat komentář