
Kuře po lovecku
Uvařte víc a zamrazte, 35 Kč na porci
Vydání: 2007/5
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 20 minut
Vaření: 20 minut
P
Ingredience
- 8 velkých plátků anglické slaniny, nakrájených na větší kousky
- 4 kuřecí prsíčka bez kůže a kostí, nakrájená na větší kousky
- 200 g malých žampionů
- 1 lžíce hladké mouky
- 400 g konzervovaných loupaných rajčat s česnekem
- 1 kostka hovězího vývaru
- střik worcesterské omáčky
- hrst nasekané petrželky
Příprava jídla
1. V nižším kastrolu škvařte slaninu asi dvě minuty, aby začala hnědnout. Vsypte kousky kuřete a smažte tři čtyři minuty, až začnou hnědnout. Poté zvyšte plamen a přisypte houby. Po několika minutách vše zaprašte moukou a utvořte jíšku nebo jen osmahněte.
2. Přilijte rajčata i s nálevem, rozdrobte kostku vývaru, promíchejte a na vyšším plameni vařte deset minut. Pak už jen zastříkněte worcesterem, přimíchejte petrželku a podávejte se šťouchanými bramborami nebo s rýží.
Správná kostka Použít můžete i kuřecí nebo zeleninový vývar, ale právě hovězí dodá jídlu tu pravou ,masovou‘ chuť.
2. Přilijte rajčata i s nálevem, rozdrobte kostku vývaru, promíchejte a na vyšším plameni vařte deset minut. Pak už jen zastříkněte worcesterem, přimíchejte petrželku a podávejte se šťouchanými bramborami nebo s rýží.
Správná kostka Použít můžete i kuřecí nebo zeleninový vývar, ale právě hovězí dodá jídlu tu pravou ,masovou‘ chuť.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Mishka (neověřeno)
25. Říjen 2007 13:53
meggie (neověřeno)
30. Březen 2008 22:53
Nikola Jirková
10. Listopad 2014 10:39