Uvařte víc a zamrazte, 35 Kč na porci
Suroviny
anglická slanina
8
plátků
nakrájená na větší kousky
kuřecí prsa
4
ks
bez kůže a kostí, nakrájená na větší kousky
žampiony
200
g
rajče
400
g
konzervovaná, s česnekem
vývar hovězí
1
kostka
worcesterská omáčka
1
petrželka
1
hrst
nasekaná
Postup
1
V nižším kastrolu škvařte slaninu asi dvě minuty, aby začala hnědnout. Vsypte kousky kuřete a smažte tři čtyři minuty, až začnou hnědnout. Poté zvyšte plamen a přisypte houby. Po několika minutách vše zaprašte moukou a utvořte jíšku nebo jen osmahněte.
2
Přilijte rajčata i s nálevem, rozdrobte kostku vývaru, promíchejte a na vyšším plameni vařte deset minut. Pak už jen zastříkněte worcesterem, přimíchejte petrželku a podávejte se šťouchanými bramborami nebo s rýží.
Správná kostka Použít můžete i kuřecí nebo zeleninový vývar, ale právě hovězí dodá jídlu tu pravou ,masovou‘ chuť.
Správná kostka Použít můžete i kuřecí nebo zeleninový vývar, ale právě hovězí dodá jídlu tu pravou ,masovou‘ chuť.
Komentáře
Výborné :) Vážně doporučuji není to nic těžkého a přitom je to chutné. Já osobně jsem volila jako přílohu rýži.