Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 21
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5558 kcal
Bílkoviny 234 g
Sacharidy 51 g
Tuky 484 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Uvařte víc a zamrazte, 35 Kč na porci

Suroviny

nakrájená na větší kousky
bez kůže a kostí, nakrájená na větší kousky
rajče 400 g
konzervovaná, s česnekem
vývar hovězí 1 kostka
worcesterská omáčka 1
petrželka 1 hrst
nasekaná

Postup

1
V nižším kastrolu škvařte slaninu asi dvě minuty, aby začala hnědnout. Vsypte kousky kuřete a smažte tři čtyři minuty, až začnou hnědnout. Poté zvyšte plamen a přisypte houby. Po několika minutách vše zaprašte moukou a utvořte jíšku nebo jen osmahněte.

2
Přilijte rajčata i s nálevem, rozdrobte kostku vývaru, promíchejte a na vyšším plameni vařte deset minut. Pak už jen zastříkněte worcesterem, přimíchejte petrželku a podávejte se šťouchanými bramborami nebo s rýží.

Správná kostka Použít můžete i kuřecí nebo zeleninový vývar, ale právě hovězí dodá jídlu tu pravou ,masovou‘ chuť.

Komentáře

10.11.2014 10:39

Výborné :) Vážně doporučuji není to nic těžkého a přitom je to chutné. Já osobně jsem volila jako přílohu rýži.

30.03.2008 22:53
Bylo to výborné. Petrželka krásně provoněla celé jídlo. Dá se i s rýží.
25.10.2007 13:53
Ja som k tomuto receptu este pridala malu bielu fazulku v paradajkovom naleve a bolo to bozske! Zjedol to dokonca aj moj brat, ktory inak fazulu a sampinony zasadne nejedava :)

Apetit magazín