Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Citronový pstruh

Zdravá večeře
Vydání: 2007/7
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Pečení: 5–10 minut
P

Ingredience

    • 4 pstruží filety
    • 50 g strouhanky
    • 1 lžíce másla
    • 1 menší svazek petrželky, posekaný
    • šťáva a kůra z 1 citronu + skrojky k podávání
    • 25 g piniových semínek, opražených, polovina hrubě posekaná
    • 1 lžíce olivového oleje
    • sůl a pepř

Příprava jídla

Rozpalte gril či troubu. Filety položte kůží dolů na plech (nebo pečicí papír), osolte a opepřete. Smíchejte strouhanku, máslo, petrželku, citronovou kůru i šťávu a nasekaná semínka. Směsí pokryjte rybu, zakapejte olejem a dejte na pět minut pod gril (v troubě to trvá 10–15 minut), aby filety vločkovaly. Posypte zbylými semínky a podávejte s novými bramborami a skrojky citronu.

Filety  Ze pstruha odstraňte hlavu za žábrami i ploutve, pak z obou stran opatrně podél páteře a žeber vykrojte dva plátky.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/07, str.13

Přidat komentář