Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pstruh plněný cibulí na grilu

U čerstvé ryby platí, že nejsnazší úprava rovná se nejlepší.

Vydání: 2019/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 1 osobu
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Ryby a mořské plody Česká

Ingredience

    • 1 vykuchaný duhový nebo lososový pstruh
    • 1/2 střední cibule, nakrájená na kolečka
    • bylinková sůl na posypání
    • brambory uvařené ve slupce, přepůlené
    • olivový olej na potření brambor
    • citron na pokapání

    NA DIP

    • 2 lžíce jogurtu
    • 1 lžíce zakysané smetany
    • 1 lžíce nasekaných bylinek podle chuti (pažitka, kopr, petrželka...)
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Do břicha vykuchané ryby vložte kolečka cibule (pokud chcete a máte, můžete přidat i snítku libovolných bylinek) a rybu posypte zvenku i uvnitř bylinkovou solí.

2 Vložte na rozpálený gril (ideálním nástrojem je rošt na ryby, aby se čerstvé maso nekroutilo) a grilujte po každé straně zhruba 5 minut. Vedle ryby rozložte brambory řeznou stranou potřenou olejem dolů.

3 Na dip rozmíchejte jogurt, smetanu, bylinky, sůl a pepř. Podávejte k bramborám a rybě, ozdobené citronem na pokapání.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář