Pstruh plněný cibulí na grilu

Pstruh plněný cibulí na grilu

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 260 kcal
Bílkoviny 22 g
Cukr 7 g
Tuky 17 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

U čerstvé ryby platí, že nejsnazší úprava rovná se nejlepší.

Suroviny

pstruh 1 ks
duhový nebo lososový, vykuchaný
cibule 0.5 ks
střední, na kolečka
bylinková sůl
na posypání
brambory
uvařené ve slupce, přepůlené
olivový olej
na potření brambor
citron
na pokapání
Na dip
jogurt 2 PL
zakysaná smetana 1 PL
bylinky 1 PL
nasekané, podle chuti (pažitka, kopr, petrželka...)
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Do břicha vykuchané ryby vložte kolečka cibule (pokud chcete a máte, můžete přidat i snítku libovolných bylinek) a rybu posypte zvenku i uvnitř bylinkovou solí.

2 Vložte na rozpálený gril (ideálním nástrojem je rošt na ryby, aby se čerstvé maso nekroutilo) a grilujte po každé straně zhruba 5 minut. Vedle ryby rozložte brambory řeznou stranou potřenou olejem dolů.

3 Na dip rozmíchejte jogurt, smetanu, bylinky, sůl a pepř. Podávejte k bramborám a rybě, ozdobené citronem na pokapání.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit