
Pstruh plněný cibulí na grilu
U čerstvé ryby platí, že nejsnazší úprava rovná se nejlepší.
Vydání: 2019/7
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1 vykuchaný duhový nebo lososový pstruh
- 1/2 střední cibule, nakrájená na kolečka
- bylinková sůl na posypání
- brambory uvařené ve slupce, přepůlené
- olivový olej na potření brambor
- citron na pokapání
- 2 lžíce jogurtu
- 1 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce nasekaných bylinek podle chuti (pažitka, kopr, petrželka...)
- sůl a čerstvě mletý pepř
NA DIP
Příprava jídla
1 Do břicha vykuchané ryby vložte kolečka cibule (pokud chcete a máte, můžete přidat i snítku libovolných bylinek) a rybu posypte zvenku i uvnitř bylinkovou solí.
2 Vložte na rozpálený gril (ideálním nástrojem je rošt na ryby, aby se čerstvé maso nekroutilo) a grilujte po každé straně zhruba 5 minut. Vedle ryby rozložte brambory řeznou stranou potřenou olejem dolů.
3 Na dip rozmíchejte jogurt, smetanu, bylinky, sůl a pepř. Podávejte k bramborám a rybě, ozdobené citronem na pokapání.
Přidat komentář