U čerstvé ryby platí, že nejsnazší úprava rovná se nejlepší.
Suroviny
pstruh
1
ks
duhový nebo lososový, vykuchaný
cibule
½
ks
střední, na kolečka
bylinková sůl
na posypání
uvařené ve slupce, přepůlené
olivový olej
na potření brambor
na pokapání
Na dip
jogurt
2
PL
zakysaná smetana
1
PL
bylinky
1
PL
nasekané, podle chuti (pažitka, kopr, petrželka...)
sůl
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Do břicha vykuchané ryby vložte kolečka cibule (pokud chcete a máte, můžete přidat i snítku libovolných bylinek) a rybu posypte zvenku i uvnitř bylinkovou solí.
2
Vložte na rozpálený gril (ideálním nástrojem je rošt na ryby, aby se čerstvé maso nekroutilo) a grilujte po každé straně zhruba 5 minut. Vedle ryby rozložte brambory řeznou stranou potřenou olejem dolů.
3
Na dip rozmíchejte jogurt, smetanu, bylinky, sůl a pepř. Podávejte k bramborám a rybě, ozdobené citronem na pokapání.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Ryba na rožni: Odlehčete letní grilovačku(15 receptů )