Voňavá Itálie z českých lesních hub může spočinout i na vašem stole! Vyzkoušejte s námi jednoduché krémové houbové rizoto s úrodou z lesa.
Suroviny
Postup
V hrnci rozehřejte tři lžíce másla a doměkka na něm poduste s pokrájenou cibuli a nasekaným česnekem. Přisypte rýži a důkladně ji promíchejte, aby se každé zrníčko obalilo rozpuštěným tukem.
Přilijte dvě třetiny vývaru a přiveďte k varu.
Osolte a opepřete, přikryjte poklicí a na mírném plameni vařte asi čtvrt hodiny. Podle potřeby přilijte zbytek vývaru.
Mezitím v pánvi rozpusťte zbývající lžíci másla a poduste na něm houby. Osolte, opepřete a dochuťte citronovou šťávou.
Přesuňte je k rýži, přidejte zhruba polovinu strouhaného parmazánu, zamíchejte a pod pokličkou nechte ještě deset minut dusit. Podávejte okamžitě, posypané zbývajícím sýrem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Levné, rychlé a chutné večeře z hub(10 receptů)
- Houby v kuchyni: Mega kolekce 116 nejlepších receptů(117 receptů)
- 30 výživově hodnotných jídel, která připravíte do 30 minut(30 receptů)
- Rychlé recepty na chatu pro každý den(57 receptů)
Komentáře
naprosto dokonalé jídlo, podařilo se mi přesně jako v restauraci, děkuji za recept :)
1 kg hub? Vážně ... ? To musí být pořádný kotel rizota. Podobný recept je na stránkách Itala v kuchyni, ten má na 320 g rýže jen 60 gramů sušených hub :)
Milá Evo, v použití sušených a čerstvých hub je ale také velký rozdíl. :)