Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Gratin ze zeleniny

Velmi snadné! Předvařenou zeleninu přelijte smetanou, posypte parmazánem – a pak už jen zapečte v troubě.
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 30–40 minut
P
Zelenina

Ingredience

    • 1 květák, rozdělený na růžičky
    • 500 g mrkve (na nudličky)
    • 240 g špenátových listů
    • 6 lžic zakysané smetany
    • 4 lžíce strouhaného parmazánu
    • sůl a pepř

Příprava jídla

Co můžete udělat i den dopředu
Mrkev vařte ve velkém hrnci sedm minut, květák pět. Ještě horkou zeleninu promíchejte v ohnivzdorné míse se špenátovými listy, aby zavadly. Zeleninu přelijte smetanou, posypte parmazánem. Pracujete-li den předem, dejte do lednice.

V den ‚D‘
Bez přikrytí pečte 30–40 minut, jakmile vyjmete z trouby jehněčí. Pečte, dokud povrch nezezlátne.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
jaké jehněčí?

Přidat komentář