Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilovací klobásky zapečené v těstíčku

Máme pro vás báječné způsoby, jak naložit se zásobami klobásek – nejen za deště!
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 60 minut
P
Britská

Ingredience

    • 100 g hladké mouky
    • 1 vejce
    • 150 ml mléka + 150 ml vody
    • 8 plátků anglické slaniny
    • 8 grilovacích klobás
    • trocha oleje na pokapání klobás
    • sůl
    • 1 cibule, na tenká kolečka

Příprava jídla

1. SMÍCHEJTE TĚSTÍČKO
Rozpalte troubu na 200 °C. Mouku v míse trochu osolte, pak do ní rozklepněte vejce. Za stálého šlehání přilévejte polovinu mléka s vodou, až bude hmota pěkně hladká. Ještě asi dvě minuty šlehejte a pak dolijte a vmíchejte zbytek tekutiny.

2. OBALTE KLOBÁSY

Každou klobásku obalte plátkem slaniny. Vložte je do pekáče, posypte kolečky cibule a pokapejte olejem. Dejte do trouby a pečte patnáct až dvacet minut, aby klobásy i cibule začaly chytat barvu.

3. ZALIJTE TĚSTÍČKEM

Pekáč vyjměte z trouby a klobásy zalijte těstíčkem. Vraťte do trouby a asi pětatřicet minut dopékejte, až těsto ztuhne a pěkně se zvedne.
Podávejte se zeleninovým salátem nebo dušenými fazolemi a grilovanými rajčaty.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář