Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kopečkový koláč

Typicky letní koláč, který vás potěší jednoduchou přípravou – a samozřejmě úžasnou, svěží chutí. Určitě ho zkuste!
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 20
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 20 minut
P
Koláč Česká

Ingredience

    • 2 sáčky vanilkového pudinku
    • 1 l mléka
    • 4 lžičky krystalového cukru
    • 4 vejce
    • 200 g moučkového cukru
    • 200 g hladké mouky
    • 1 sáček prášku do pečiva
    • 100 ml rostlinného oleje
    • 2 kelímky zakysané smetany
    • 2 sáčky skořicového cukru
    • ½ tabulky bílé čokolády

Příprava jídla

1. PŘIPRAVTE TĚSTO
Uvařte pudink podle návodu na obalu, oslaďte krystalovým cukrem a dejte stranou. V míse elektrickým šlehačem ušlehejte do světlé pěny vejce s moučkovým cukrem. Snižte rychlost a pomalu zašlehávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Po troškách přilévejte olej.

2. VLIJTE HO NA PLECH

Troubu rozpalte na 180 °C. Plech o rozměrech 30 × 40 cm vyložte pečicím papírem. Na něj nalijte těsto a lžičkou na něj nalévejte pudink (klidně může být i horký). Nesnažte se o žádnou pravidelnost; vůbec nevadí, když se pudink na některých místech propadne do těsta víc a jinde méně.

3. POTŘETE SMETANOU

Koláč pečte asi dvacet minut; měl by krásně zezlátnout. Nechte ho vystydnout a pak celý povrch potřete zakysanou smetanou. Nakonec ho posypte skořicovým cukrem.

Podávejte se strouhanou bílou čokoládou a čerstvým ovocem.

Chcete-li docílit ještě zajímavějšího efektu, přidejte do těsta dvě lžíce kakaa.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Tak tenhle kolac delam jiz leta a je vyborny. Mohu ho vsem jen doporucit :-) Obcas do nej klidne prihodim i ovoce coz je take vynikajici ;-) Vzdycky se po nem jen zaprasi...
Obrazek uzivatele
také dělám tenhle koláč několik let,jen se jmenuje pražský moučník.Jen puding vařím z půl litru mléka a jednoho sáčku pudingu.Občas prohodím barvy :tmavé těsto,bílí puding.Patří mezi naše oblíbené moučníky.
Obrazek uzivatele
Tak jsem zkusila tento koláč, protože na obrázku vypadal nádherně. Byl moc dobrý, ale nedocílila jsem takového efektu, jako byl na obrázku...... Puding se mi na koláči poze rozprostřela nevytvořily se mi žádné kopečky. Asi byl moc řídký. Nicméně koláč byl výborný i tak a na vrch jsem použila rybíz. Bylo to velice osvěžující, rybíz byl příjemně nakyslý a ve spojení se sladkým pudingem to byla mňamka. Určitě ho upeču znovu, jen ten puding udělám hustší.

Přidat komentář