Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 (3)
Do hodiny 20

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5929 kcal
Bílkoviny 121 g
Cukr 823 g
Tuky 233 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Typicky letní koláč, který vás potěší jednoduchou přípravou – a samozřejmě úžasnou, svěží chutí. Určitě ho zkuste!

Suroviny

pudinkový prášek 2 bal
mléko 1 l
krystalový cukr 4 ČL
vejce 4 ks
moučkový cukr 200 g
mouka pšeničná hladká 200 g
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
rostlinný olej 100 ml
zakysaná smetana 2 kelímky
skořicový cukr 2 bal
bílá čokoláda 0.5
1. PŘIPRAVTE TĚSTO
Uvařte pudink podle návodu na obalu, oslaďte krystalovým cukrem a dejte stranou. V míse elektrickým šlehačem ušlehejte do světlé pěny vejce s moučkovým cukrem. Snižte rychlost a pomalu zašlehávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Po troškách přilévejte olej.

2. VLIJTE HO NA PLECH

Troubu rozpalte na 180 °C. Plech o rozměrech 30 × 40 cm vyložte pečicím papírem. Na něj nalijte těsto a lžičkou na něj nalévejte pudink (klidně může být i horký). Nesnažte se o žádnou pravidelnost; vůbec nevadí, když se pudink na některých místech propadne do těsta víc a jinde méně.

3. POTŘETE SMETANOU

Koláč pečte asi dvacet minut; měl by krásně zezlátnout. Nechte ho vystydnout a pak celý povrch potřete zakysanou smetanou. Nakonec ho posypte skořicovým cukrem.

Podávejte se strouhanou bílou čokoládou a čerstvým ovocem.

Chcete-li docílit ještě zajímavějšího efektu, přidejte do těsta dvě lžíce kakaa.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit