0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny 20

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5929 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 823 g
Tuky 233 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Typicky letní koláč, který vás potěší jednoduchou přípravou – a samozřejmě úžasnou, svěží chutí. Určitě ho zkuste!

Suroviny

pudinkový prášek 2 bal
mléko 1 l
krystalový cukr 4 ČL
vejce 4 ks
moučkový cukr 200 g
mouka pšeničná hladká 200 g
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
rostlinný olej 100 ml
zakysaná smetana 2 kelímky
skořicový cukr 2 bal
bílá čokoláda ½
1. PŘIPRAVTE TĚSTO
Uvařte pudink podle návodu na obalu, oslaďte krystalovým cukrem a dejte stranou. V míse elektrickým šlehačem ušlehejte do světlé pěny vejce s moučkovým cukrem. Snižte rychlost a pomalu zašlehávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Po troškách přilévejte olej.

2. VLIJTE HO NA PLECH

Troubu rozpalte na 180 °C. Plech o rozměrech 30 × 40 cm vyložte pečicím papírem. Na něj nalijte těsto a lžičkou na něj nalévejte pudink (klidně může být i horký). Nesnažte se o žádnou pravidelnost; vůbec nevadí, když se pudink na některých místech propadne do těsta víc a jinde méně.

3. POTŘETE SMETANOU

Koláč pečte asi dvacet minut; měl by krásně zezlátnout. Nechte ho vystydnout a pak celý povrch potřete zakysanou smetanou. Nakonec ho posypte skořicovým cukrem.

Podávejte se strouhanou bílou čokoládou a čerstvým ovocem.

Chcete-li docílit ještě zajímavějšího efektu, přidejte do těsta dvě lžíce kakaa.

Komentáře

Anonym

Tak tenhle kolac delam jiz leta a je vyborny. Mohu ho vsem jen doporucit :-) Obcas do nej klidne prihodim i ovoce coz je take vynikajici ;-) Vzdycky se po nem jen zaprasi...

Anonym

také dělám tenhle koláč několik let,jen se jmenuje pražský moučník.Jen puding vařím z půl litru mléka a jednoho sáčku pudingu.Občas prohodím barvy :tmavé těsto,bílí puding.Patří mezi naše oblíbené moučníky.

Anonym

Tak jsem zkusila tento koláč, protože na obrázku vypadal nádherně. Byl moc dobrý, ale nedocílila jsem takového efektu, jako byl na obrázku...... Puding se mi na koláči poze rozprostřela nevytvořily se mi žádné kopečky. Asi byl moc řídký. Nicméně koláč byl výborný i tak a na vrch jsem použila rybíz. Bylo to velice osvěžující, rybíz byl příjemně nakyslý a ve spojení se sladkým pudingem to byla mňamka. Určitě ho upeču znovu, jen ten puding udělám hustší.

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...
KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč