Typicky letní koláč, který vás potěší jednoduchou přípravou – a samozřejmě úžasnou, svěží chutí. Určitě ho zkuste!
Suroviny
pudinkový prášek
2
bal
mléko
1
l
krystalový cukr
4
ČL
vejce
4
ks
moučkový cukr
200
g
mouka pšeničná hladká
200
g
kypřicí prášek do pečiva
1
bal
rostlinný olej
100
ml
zakysaná smetana
2
kelímky
skořicový cukr
2
bal
1. PŘIPRAVTE TĚSTO
Uvařte pudink podle návodu na obalu, oslaďte krystalovým cukrem a dejte stranou. V míse elektrickým šlehačem ušlehejte do světlé pěny vejce s moučkovým cukrem. Snižte rychlost a pomalu zašlehávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Po troškách přilévejte olej.
2. VLIJTE HO NA PLECH
Troubu rozpalte na 180 °C. Plech o rozměrech 30 × 40 cm vyložte pečicím papírem. Na něj nalijte těsto a lžičkou na něj nalévejte pudink (klidně může být i horký). Nesnažte se o žádnou pravidelnost; vůbec nevadí, když se pudink na některých místech propadne do těsta víc a jinde méně.
3. POTŘETE SMETANOU
Koláč pečte asi dvacet minut; měl by krásně zezlátnout. Nechte ho vystydnout a pak celý povrch potřete zakysanou smetanou. Nakonec ho posypte skořicovým cukrem.
Podávejte se strouhanou bílou čokoládou a čerstvým ovocem.
Chcete-li docílit ještě zajímavějšího efektu, přidejte do těsta dvě lžíce kakaa.
Uvařte pudink podle návodu na obalu, oslaďte krystalovým cukrem a dejte stranou. V míse elektrickým šlehačem ušlehejte do světlé pěny vejce s moučkovým cukrem. Snižte rychlost a pomalu zašlehávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Po troškách přilévejte olej.
2. VLIJTE HO NA PLECH
Troubu rozpalte na 180 °C. Plech o rozměrech 30 × 40 cm vyložte pečicím papírem. Na něj nalijte těsto a lžičkou na něj nalévejte pudink (klidně může být i horký). Nesnažte se o žádnou pravidelnost; vůbec nevadí, když se pudink na některých místech propadne do těsta víc a jinde méně.
3. POTŘETE SMETANOU
Koláč pečte asi dvacet minut; měl by krásně zezlátnout. Nechte ho vystydnout a pak celý povrch potřete zakysanou smetanou. Nakonec ho posypte skořicovým cukrem.
Podávejte se strouhanou bílou čokoládou a čerstvým ovocem.
Chcete-li docílit ještě zajímavějšího efektu, přidejte do těsta dvě lžíce kakaa.
Komentáře