Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečené papriky plněné jáhlami

Lahodné jižanské jídlo s ryze českými jáhlami
Autor:
Hodnocení:
17 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 30 minut
P

Ingredience

    • 200  g jáhel
    • 1 cibule, nejlépe červená
    • olej na smažení
    • 500  ml vývaru z kostky
    • 4 větší papriky různých barev
    • 300  g strouhaného eidamu
    • hrst sekaných bylinek

Příprava jídla

1. PŘIPRAVTE JÁHLY
Jáhly spařte vroucí vodou a na sítku nechte okapat. Cibuli nakrájejte na kostičky a na oleji orestujte. Přisypte okapané jáhly a asi minutu opékejte. Stále míchejte! Opečené jáhly zalijte vývarem, přiveďte k varu a na mírném plameni duste asi čtvrt hodiny. Podle potřeby přilijte horkou vodu.

2. NAPLŇTE PAPRIKY

Papriky omyjte, rozpulte, pod stopkou vodorovně seříz­něte a zbavte semínek. Jáhly sceďte, vsypte do misky a promíchejte se sýrem a bylinkami (například zelenou petrželkou).

3. ZAPÉKEJTE

Směsí naplňte papriky a při teplotě 200 °C je (nezakryté, aby se vytvořila křupavá kůrka) zapékejte dozlatova. Trvá to dvacet až třicet minut.

Podávejte jako zdravou večeři s celozrnným pečivem, anebo coby přílohu k minutkovým masům.

Papriky budou ještě lepší, když do směsi na plnění přidáte vyškvařenou anglickou slaninu nebo kousky šunky.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář