Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Plněné žemle

Se salátem poslouží i jako lehký oběd, který zažene menší hlad. Díky šunce a hořčici osloví i ,dospělejší‘ chutě, ale kořenění můžete samozřejmě zjemnit.

Vydání: 2007/9
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT4M
Pečení 0:04
Česká

Ingredience

    • 4 žemle
    • 2 vajíčka natvrdo
    • 2 kyselé okurky
    • 100 g libové šunky, na plátky
    • 60 g tvrdého sýra, třeba ementálu
    • 130 g žervé
    • 80 g měkkého uzeného sýra (v balení jako klobáska nebo nuselského)
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • hrst sekané petrželky

Příprava jídla

Žemle rozkrojte, v horní části vydlabejte střídku. Vajíčka, okurky a šunku nasekejte najemno, tvrdý sýr nastrouhejte. Utřete spolu s ostatními surovinami a dejte vychladit. Rozpečte žemle v troubě, aby byly trochu křupavé, naplňte je pomazánkou a přiložte k sobě.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rybičková s vejcem naměkko

Pórková pomazánka

Liptovský tatarák

Italský čokoládový tvaroh

REKLAMA

Přidat komentář