0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.6 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2028 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 196 g
Tuky 73 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Se salátem poslouží i jako lehký oběd, který zažene menší hlad. Díky šunce a hořčici osloví i ,dospělejší‘ chutě, ale kořenění můžete samozřejmě zjemnit.

Suroviny

housky 4 ks
vejce 2 ks
natvrdo
okurky nakládané 2 ks
šunka 100 g
plátky
sýr 60 g
např. ementál
krémový sýr 130 g
sýr uzený 80 g
hořčice dijonská 1 ČL
petrželka hrst
sekaná

1Žemle rozkrojte, v horní části vydlabejte střídku. Vajíčka, okurky a šunku nasekejte najemno, tvrdý sýr nastrouhejte. Utřete spolu s ostatními surovinami a dejte vychladit.

2Rozpečte žemle v troubě, aby byly trochu křupavé, naplňte je pomazánkou a přiložte k sobě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Apetit magazín

Škola vaření: chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: chilli omáčka

Tomu říkáme vášeň! Domácí chilli omáčka inspirovaná asijskou kuchyní vás roztetelí a dodá letnímu vaření říz.   ...
Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět
  • Jak na to

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět

Připravte pro hosty na zahradní party originální pochoutky, po kterých se budou moci utlouct. Vybrali jsme jich pro vás některé, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Od drobných předkrmů pro první návštěvníky, přes hlavní chod...
Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...

Obchod Apetit