Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vinná cibulová polévka

Proslulá pařížská cibulačka se nezapře jako vzor této pikantní polévky, spojené s vinobraním ve Francii.

Vydání: 2007/9
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT30M
Vaření 0:30
Polévka Francouzská

Ingredience

    • 10 cibulí, nakrájených na kolečka
    • 5 lžic másla nebo oleje
    • 250 ml sladšího bílého vína
    • 1 l drůbežího vývaru
    • 2 bobkové listy
    • sůl, pepř, muškátový oříšek a chilli na dochucení
    • 1 malý plísňový sýr, nejlépe camembert nebo brie
    • 4 žloutky
    • 250 ml portského (postačí i 50 ml, pokud chcete polévku jemnější)
    • chlebové plátky opečené na másle

Příprava jídla

Cibuli osmahněte na tuku dozlatova. Část si nechte stranou na ozdobu, zbytek zalijte vínem a deset minut povařte. Pak přidejte vroucí vývar. Okořeňte a vařte na mírném plameni asi dvacet minut. Přidejte sýr pokrájený na kostičky. Žloutky prošlehejte v portském a vlijte do polévky. Promíchejte, ale dál nevařte. Do talíře nebo misky dejte plátek chleba a zalijte ho polévkou. Podávejte horké.

Šumně
V kraji Champagne využívají světoznámého moku i ve variaci této polévky a vývar nahrazují – kvalitním šampaňským! Polévka pak není jen ovíněná, ale doslova explozivní.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Škvarkové placky (příloha k masu)

Plněné vinné listy

Italský hroznový koláč

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Tento recept zní zajímavě a dost netradičně, takže já ho určitě vyzkouším !! Tisknu a jdu nakoupit surovinky a pak se uvidí.... :O)
Obrazek uzivatele
Tuhle polévku vaříme, ale nedávám chilli, to mi přijde do cibulačky jako blbost, abych tím přebila chuť cibule...A sýr dávám na dno talíře při servírvání, klasický tvrdý strouhaný, do toho na másle osmaženou bagetu na plátky a zalít polívkou.
Obrazek uzivatele
Dobry den,

Jste si jisti mnoztvim portskeho? 250 ml mi prijde opravdu hodne a polevku to da se rict zkazilo.
Obrazek uzivatele
Dobrý den,
množství portského se zdá být správné, ale je jasné, že ne každému musí tento poměr sedět. Pokud vám přijde chuť portského v polévce příliš výrazná, můžete ho nahradit dalším vývarem nebo můžete použít další bílé víno.
Ještě doplňuji názor kolegyně Stáni, které přijde 250 ml moc a do polévky by přidala maximálně 50 ml portského.
Obrazek uzivatele
Diky za odpoved. To bych se po vetsi porci asi trochu opil :D doporucuji tak panacka jenom :)

Přidat komentář