0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cejn s vinnou omáčkou

Cejn s vinnou omáčkou

4 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné 2-3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2454 kcal
Bílkoviny 127 g
Sacharidy 222 g
Tuky 83 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ryba je zdravá a po téhle se doslova utlučete, díky omáčce z crème fraîche je naprosto božská!

Suroviny

ryba 1 ks
cejn cca 750 g
bylinky
např. bazalka, rozmarýn, tymián
sůl mořská
olivový olej 2 PL
víno bílé 200 ml
sladší
zakysaná smetana 2 PL
crème fraîche
Na rybí vývar
kosti 400 g
rybí kosti nebo odřezky
cibule 1 ks
nakrájená na čtvrtky
česnek 1 ks
nasekaný na plátky
nové koření
řapíkatý celer 15 cm
bobkový list 2 ks

1 Suroviny na vývar zalijte půllitrem vody a 15 minut povařte. Přeceďte a dejte stranou.

2 Cejna omyjte, očistěte a osolte zvenku i zevnitř. Do břišní dutiny vložte bylinky a rybu dejte do pekáčku vyloženého pečicím papírem, pokropte olivovým olejem  a dejte při 200 °C péct na patnáct až dvacet minut.

3 Ve vyšší pánvičce svařte vývar s bílým vínem na hustší sirup, dosolte a nechte trochu vychladnout.  Pak vmíchejte crème fraîche a omáčkou zalijte rybu. Podávejte s čerstvou bagetou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit