Ryba je zdravá a po téhle se doslova utlučete, díky omáčce z crème fraîche je naprosto božská!
Suroviny
ryba
1
ks
cejn cca 750 g
bylinky
např. bazalka, rozmarýn, tymián
sůl mořská
olivový olej
2
PL
víno bílé
200
ml
sladší
zakysaná smetana
2
PL
crème fraîche
Na rybí vývar
kosti
400
g
rybí kosti nebo odřezky
cibule
1
ks
nakrájená na čtvrtky
česnek
1
ks
nasekaný na plátky
řapíkatý celer
15
cm
bobkový list
2
ks
Postup
1
Suroviny na vývar zalijte půllitrem vody a 15 minut povařte. Přeceďte a dejte stranou.
2
Cejna omyjte, očistěte a osolte zvenku i zevnitř. Do břišní dutiny vložte bylinky a rybu dejte do pekáčku vyloženého pečicím papírem, pokropte olivovým olejem a dejte při 200 °C péct na patnáct až dvacet minut.
3
Ve vyšší pánvičce svařte vývar s bílým vínem na hustší sirup, dosolte a nechte trochu vychladnout. Pak vmíchejte crème fraîche a omáčkou zalijte rybu. Podávejte s čerstvou bagetou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 11 skvělých vinných omáček, které dodají masu i rybám šmrnc(11 receptů )
- 30 receptů s mořskými i sladkovodními rybami(30 receptů )