Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cejn s vinnou omáčkou

Cejn s vinnou omáčkou

4.1/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné 2-3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2454 kcal
Bílkoviny 127 g
Sacharidy 222 g
Tuky 83 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ryba je zdravá a po téhle se doslova utlučete, díky omáčce z crème fraîche je naprosto božská!

Suroviny

ryba 1 ks
cejn cca 750 g
bylinky
např. bazalka, rozmarýn, tymián
sůl mořská
olivový olej 2 PL
sladší
crème fraîche
Na rybí vývar
kosti 400 g
rybí kosti nebo odřezky
nakrájená na čtvrtky
nasekaný na plátky
řapíkatý celer 15 cm

Postup

1

Suroviny na vývar zalijte půllitrem vody a 15 minut povařte. Přeceďte a dejte stranou.

2

Cejna omyjte, očistěte a osolte zvenku i zevnitř. Do břišní dutiny vložte bylinky a rybu dejte do pekáčku vyloženého pečicím papírem, pokropte olivovým olejem a dejte při 200 °C péct na patnáct až dvacet minut.

3

Ve vyšší pánvičce svařte vývar s bílým vínem na hustší sirup, dosolte a nechte trochu vychladnout. Pak vmíchejte crème fraîche a omáčkou zalijte rybu. Podávejte s čerstvou bagetou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...