Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zázvorovo-dýňový chlebíček

Dýně dodá chlebíčku vláčnost, zázvor pikantní příchuť. Přípravu zvládnou i začátečníci!
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Počet porcí: 10 krajíčků
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 50-60 minut
P
Chléb a pečivo Britská

Ingredience

    • 175 g másla, rozpuštěného + další na vymazání formy
    • 140 g tekutého medu
    • 1 velké vejce
    • 250 g dužiny jakékoli syrové dýně nebo tykve, oloupané a nastrouhané nahrubo (asi 500 g před čištěním)
    • 100 g světlého třtinového cukru
    • 350 g hladké mouky smíchané s 9 g kypřicího prášku do pečiva
    • 1 lžíce sušeného mletého zázvoru
    • 2 lžíce surového třtinového cukru (demerara)

Příprava jídla

1. Připravte formu
Zahřejte troubu na 160 °C. Dno i obě delší strany formy na pečení chleba (na jedenapůlkilový bochník) vymastěte máslem a vyložte pečicím papírem, aby chléb hladce vyklouzl.

2. Vypracujte těsto

V míse smíchejte máslo, med a prošlehané vejce a přimíchejte nastrouhanou dýni nebo tykev. Pak přidejte světlý třtinový cukr, mouku smíchanou s kypřicím práškem a zázvor.

3. Upečte a vychlaďte

Připravenou směs nalijte do formy a posypte surovým třtinovým cukrem. Pečte padesát až šedesát minut, aby chlebíček nabyl a zezlátl. Nechte ho ve formě asi pět minut odpočinout, pak ho vyjměte a nechte na mřížce vychladnout.

Podávejte nakrájené na silné krajíce a namazané máslem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Oběd z dýní

Oběd z dýní

REKLAMA

Přidat komentář