Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mátový míša

Máte rádi míšu? Pak si zamilujete i tenhle báječný trojvrstvý dezert.
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 16 kostek
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 20 minut Chlazení
P
Koláč Česká

Ingredience

    Na korpus:

    • 200 g hladké mouky
    • 50 g kakaového prášku
    • 1 lžička prášku do pečiva
    • ½ lžičky soli
    • 250 g změklého másla
    • 280 g krupicového cukru
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 4 vejce
    • 100 g vlašských ořechů, nahrubo posekaných

    Na bílou vrstvu:

    • 500 g plnotučného tvarohu
    • 2 sáčky vanilinového cukru
    • 50 g změklého másla

    Na polevu:

    • 175 g čokolády s mátovou příchutí, na kostky

Příprava jídla

1. Připravte základ
Troubu rozpalte na 180 °C. Hluboký pekáč o rozměrech 30 × 20 centimetrů lehce vymastěte a vyložte pečicím papírem. Do velké mísy prosejte mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl. V další míse utřete 200 g másla s cukrem tak, aby vznikla lehká a nadýchaná hmota. Přidejte vanilkový extrakt. Do směsi zašlehejte jedno po druhém vajíčka a potom přidejte moučnou směs spolu s vlašskými ořechy. Těsto přesuňte do připraveného pekáče a dejte péct; nemělo by to trvat déle než dvacet minut.

2. Bílá vrstva
Tvaroh promíchejte s cukrem a máslem. Upečené těsto nechte v pekáči vystydnout. Směs na ně rozetřete a uhlaďte. Dejte aspoň na hodinu chladit.

3. A čokoláda navrch!
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni – dejte přitom pozor, aby se miska s čokoládou nedotýkala hladiny. Také dejte pozor, aby se do čokolády nedostala ani kapka vody – sladká hmota by se srazila! Čokoládu můžete rozpustit v mikrovlnné troubě; stačí dvě minuty na nejvyšší výkon. Rozpuštěnou čokoládu rozetřete na bílou vrstvu a nechte ztuhnout.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Do tvarohu přidat cca 150g cukru
Obrazek uzivatele
V žádném případě! Těsto je sladké jako blázen, čokoláda taky, tvaroh musí chutnat trochu "kontrastně". Když se do něj přidá víc cukru, celý moučník je tak sladký, že se skoro nedá jíst. Při dodržení dávkování v receptu je ovšem DOKONALÝ! :-)

Přidat komentář