
Mátový míša
Máte rádi míšu? Pak si zamilujete i tenhle báječný trojvrstvý dezert.
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 16 kostek
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 20 minut Chlazení
Pečení: 20 minut Chlazení
P
Ingredience
- 200 g hladké mouky
- 50 g kakaového prášku
- 1 lžička prášku do pečiva
- ½ lžičky soli
- 250 g změklého másla
- 280 g krupicového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 4 vejce
- 100 g vlašských ořechů, nahrubo posekaných
- 500 g plnotučného tvarohu
- 2 sáčky vanilinového cukru
- 50 g změklého másla
- 175 g čokolády s mátovou příchutí, na kostky
Na korpus:
Na bílou vrstvu:
Na polevu:
Příprava jídla
1. Připravte základ
Troubu rozpalte na 180 °C. Hluboký pekáč o rozměrech 30 × 20 centimetrů lehce vymastěte a vyložte pečicím papírem. Do velké mísy prosejte mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl. V další míse utřete 200 g másla s cukrem tak, aby vznikla lehká a nadýchaná hmota. Přidejte vanilkový extrakt. Do směsi zašlehejte jedno po druhém vajíčka a potom přidejte moučnou směs spolu s vlašskými ořechy. Těsto přesuňte do připraveného pekáče a dejte péct; nemělo by to trvat déle než dvacet minut.
2. Bílá vrstva
Tvaroh promíchejte s cukrem a máslem. Upečené těsto nechte v pekáči vystydnout. Směs na ně rozetřete a uhlaďte. Dejte aspoň na hodinu chladit.
3. A čokoláda navrch!
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni – dejte přitom pozor, aby se miska s čokoládou nedotýkala hladiny. Také dejte pozor, aby se do čokolády nedostala ani kapka vody – sladká hmota by se srazila! Čokoládu můžete rozpustit v mikrovlnné troubě; stačí dvě minuty na nejvyšší výkon. Rozpuštěnou čokoládu rozetřete na bílou vrstvu a nechte ztuhnout.
Troubu rozpalte na 180 °C. Hluboký pekáč o rozměrech 30 × 20 centimetrů lehce vymastěte a vyložte pečicím papírem. Do velké mísy prosejte mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl. V další míse utřete 200 g másla s cukrem tak, aby vznikla lehká a nadýchaná hmota. Přidejte vanilkový extrakt. Do směsi zašlehejte jedno po druhém vajíčka a potom přidejte moučnou směs spolu s vlašskými ořechy. Těsto přesuňte do připraveného pekáče a dejte péct; nemělo by to trvat déle než dvacet minut.
2. Bílá vrstva
Tvaroh promíchejte s cukrem a máslem. Upečené těsto nechte v pekáči vystydnout. Směs na ně rozetřete a uhlaďte. Dejte aspoň na hodinu chladit.
3. A čokoláda navrch!
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni – dejte přitom pozor, aby se miska s čokoládou nedotýkala hladiny. Také dejte pozor, aby se do čokolády nedostala ani kapka vody – sladká hmota by se srazila! Čokoládu můžete rozpustit v mikrovlnné troubě; stačí dvě minuty na nejvyšší výkon. Rozpuštěnou čokoládu rozetřete na bílou vrstvu a nechte ztuhnout.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
casino (neověřeno)
21. Říjen 2008 23:48
Olga Koncevičová
1. Prosinec 2009 21:16