Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Karamelové palačinky s banány

Jednoduchý a přímo expresní sladký oběd nebo brunch

Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Opékání 0:15
Středoevropská

Ingredience

    • 50 g krupicového cukru
    • 1 velký banán, nakrájený na plátky
    • 1 lžíce brandy (lze vynechat)
    • šťáva z ½ pomeranče
    • 25 g másla
    • ½ lžičky vanilkové tresti
    • 4 palačinky

Příprava jídla

1. Rozpusťte cukr
Vsypte jej do silnostěnné pánve a na mírném plameni nechte za stálého míchání rozpouštět, až vznikne karamel – dávejte pozor, abyste ho nepřipálili. Pak přihoďte plátky banánu a potřásejte pánví nebo je opatrně promíchávejte tak, aby se stejnoměrně obalily  karamelem.

2. Připravte omáčku
Do pánve teď vlijte brandy (pokud chystáte verzi pro dospělé), přidejte pomerančovou šťávu, máslo i vanilku a zastříkněte trochou vody. Krátce povařte, aby šťáva zhoustla; občas nádobou zakružte.

3. Prohřejte palačinky
Pokud jste koupili už hotové (nabízí třeba Billa), nejdřív je ohřejte podle návodu na obalu; jestliže jste si usmažili vlastní, rovnou je přeložte na čtvrtiny nebo šátečky. Rozdělte na dva talířky a přelijte zkaramelizovanými banány se sladkou omáčkou.

Podávejte se snítkou máty a popraškem moučkového cukru.

Jak na dokonalé palačinky

Palačinky patří mezi stálice a chutnají malým i velkým. Existují ale jednoduché a vždy fungující triky, jak si vždy...
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapékané palačinky se špenátem a sýrem

REKLAMA

Přidat komentář