Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Švestkové čatní s mandlemi

V indické kuchyni přichází čatní ke slovu často, a to i k vegetariánským jídlům nebo při přípravě sendvičů. Čatní je skvělé – uvaříte ho jednou, ale používat jej můžete pořád.
Vydání: 2004/9
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Počet porcí: 900 g
Doba přípravy: Více než hodinu
P
Zavařenina Asijská

Ingredience

    • 900 g švestek
    • 1 nakrájenou cibuli
    • 5 cm čerstvého zázvoru, nastrouhaného
    • 220 ml čerstvé pomerančové šťávy
    • 100 ml červeného vinného octa
    • 140 g rozinek
    • 50 g hnědého třtinového cukru
    • 1 kousek skořicové kůry
    • 1/2 lžíce mleté pálivé papriky
    • 20 g loupaných mandlí, každou nakrájenou na tři proužky

Příprava jídla

1. Všechny přísady kromě mandlí vložte do mělkého širokého kastrolu. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 30 až 40 minut, až švestky změknou. Nejprve míchejte jen občas, ke konci častěji. Čatní je hotové ve chvíli, kdy zhoustne, ale přitom je stále tekuté (ještě víc zhoustne během chladnutí).

2. Vmíchejte mandle a povařte na velmi mírném ohni ještě pět minut. Přelijte do teplých sterilizovaných sklenic a uzavřete. V ledničce vydrží až tři měsíce.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Švestková pomazánka

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/04, str.51

Přidat komentář