Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lilkové pyré s kouřovou příchutí

Báječná příloha ke grilovanému masu nebo ke kuřeti! S opečenými chlebovými plackami je to vynikající tip na vegetariánskou večeři.
Vydání: 2007/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Grilování: 60 minut
P
Studená omáčka a dip Středomořská

Ingredience

    • 2 středně velké lilky
    • šťáva z 1 citronu
    • 2–3 stroužky česneku
    • 150 ml hustého bílého jogurtu
    • trocha čerstvého kopru, nasekaného
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Gril v troubě nebo grilovací pánev rozehřejte na nejvyšší teplotu. Lilky i se slupkou podélně rozpulte a po každé straně necelou půlhodinu grilujte. Dužina zvláční, ale slupka by měla zůstat pevná.
Sejměte baklažány z grilu a nechte je trochu vychladnout.

2. Ostrým nožem několikrát nařízněte dužinu a vydlabejte ji lžící. Hmotu dávejte do misky a pak ji rozmělněte vidličkou. Přidejte citronovou šťávu a prolisované stroužky česneku, vmíchejte jogurt i kopr, případně dosolte a opepřete. Pyré podávejte ještě teplé, vynikající je s opečenými chlebovými plackami.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář