Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilované lilky s jogurtem a mátou

Vynikající jako předkrm, příloha ke grilovaným a pečeným masům i coby samostatné jídlo. Zkuste opečené baklažány s jogurtem navršit na krajíce obyčejného chleba nebo na ciabattu. Sklidíte úspěch!
Vydání: 2007/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy:
Grilování: 40 minut
P

Ingredience

    • 4 malé lilky, nakrájené na centimetrová kolečka
    • 2 lžíce olivového oleje
    • sůl a pepř
    • 150 ml bílého jogurtu
    • šťáva z ½ citronu
    • 2 stroužky česneku
    • svazek čerstvé máty

Příprava jídla

1. Plátky lilku pokapejte olejem, lehce osolte, opepřete a promíchejte v misce. Grilovací pánev hodně rozpalte a postupně na ní z obou stran opečte plátky baklažánu. Měly by pak být vláčné, s pěkně hnědými rýhami. Nechte trochu vychladnout na talíři.

2. Mezitím promíchejte jogurt s citronovou šťávou, oloupanými a prolisovanými stroužky česneku a nasekanou mátou; osolte a opepřete podle chuti. Jogurtovou směsí zakápněte plátky lilku a podávejte, nejlépe při pokojové teplotě.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář