Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zeleninová polévka s těstovinami

Polévka snadná tak, že ji zvládnou i vaše děti školního věku!
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Polévka

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, najemno pokrájená
    • 2 lžíce rajčatového pyré
    • 300 g mražené míchané zeleniny (hrášek, karotka, kukuřice…)
    • 700 ml horkého zeleninového vývaru
    • 175 g drobnějších těstovin (mušličky apod.)
    • 1 konzerva fazolí v rajském protlaku
    • 200 g strouhaného sýra typu čedar k podávání
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Připravte základ
Na středním plameni rozehřejte v hrnci olej a několik minut na něm smažte cibuli, až začne být pěkně vláčná. Vmíchejte rajčatové pyré, vsypte mraženou zeleninu a celý základ zalijte horkým vývarem.

2. Pokračujte ve vaření
Uveďte do varu, vsypte těstoviny a promíchejte. Přikryjte a na mírném plameni povařte osm až deset minut, dokud těstoviny nezměknou.

3. Dochuťte a podávejte
Vmíchejte fazole i s protlakem. Prohřejte, dochuťte solí a pepřem.

Podávejte horké v miskách, posypané sýrem.

Polévka bude výborná, i když těstoviny nahradíte pohankou nebo pšeničným bulgurem. V obou případech se příprava zkrátí až
o deset minut. Místo fazolí lze použít i konzervovanou čočku.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář