Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mléčná čokoláda s pomerančem

Vlastnoručně vyrobené bonbony potěší nejen děti!

Vydání: 2007/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 10 minut
Mražení: aspoň 1 hodina
P

Ingredience

    • 1 pomeranč
    • 200 g kvalitní mléčné čokolády
    • ½ lžičky namíchaného drceného koření (vanilky, hřebíčku a skořice)
    • miniaturní cukrové ozdoby – barevné ,kroucánky‘, hvězdičky a podobně

Příprava jídla

1. Nejprve nastrouhejte pomerančovou kůru – udělejte to přes tu stranu struhadla, kde jsou nejjemnější oka.

2. Nalámanou čokoládu dejte v žáruvzdorné míse rozehřát do mikrovlnky; stačí zhruba minuta při 850 W. Poté mísu vyjměte – raději v chňapkách, mísa může být dost rozpálená –, čokoládu zamíchejte a ještě ji na půl minuty vraťte do mikrovlnky. Tentokrát troubu nastavte na co nejvyšší výkon. Čokoláda by měla být krásně měkká a vláčná.

3. Přidejte pomerančovou kůru i koření a dobře zamíchejte.

4. Cukrové ozdoby nasypte do osmi tvořítek na led a lžičkou k nim přidejte rozehřátou čokoládu. Uložte minimálně na hodinu do mrazáku.

5. Podnos s vyšším okrajem vyložte pečicím papírem a vyklopte na něj čokoládu z tvořítek. Jednotlivé kousky zabalte do celofánových sáčků.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoládovo-marcipánové bonbony

Bílá čokoláda s rumem

REKLAMA

Přidat komentář