Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krémová polévka s kapustou

Sytá polévka jako tahle je ideální zimní večeře nebo letní oběd.

Vydání: 2008/1
Autor:
Hodnocení:
28 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka Česká

Ingredience

    • 1 cibule
    • 1 mrkev
    • 1 řapík celeru
    • 2 stroužky česneku
    • 1 lžíce olivového oleje + další k podávání
    • 550 g moučných brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky
    • 1 litr drůbežího nebo zeleninového vývaru (může být i z kostky)
    • 8 plátků anglické slaniny
    • ¼ menší kapusty (asi 200 g)
    • sůl a pepř

Příprava jídla

Cibuli, mrkev, celer a česnek oloupejte, případně omyjte a pokrájejte nebo nasekejte pomocí robota. Olej vlijte do většího hrnce a rozehřejte na středním plameni. Vsypte zeleninu i brambory, dobře osolte (pokud používáte bujon z kostky, buďte při solení zdrženlivější) a opepřete. Přiklopte pokličkou a nechte na mírném plameni zhruba pět minut dusit. Zalijte horkým vývarem, zvyšte plamen a uveďte do varu. Povařte ještě pět deset minut, aby zelenina změkla.

Zatímco se polévka vaří, ogrilujte slaninu dokřupava (nebo ji vysmažte na pánvi) a pokrájejte na proužky. Kapustu, bez košťálu, jemně pokrájejte.

Polévku rozmixujte dohladka, vraťte do hrnce a vmíchejte proužky kapusty. Povařte ještě pár minut, aby kapusta zvláčněla. Ochutnejte, podle potřeby osolte a opepřete. Podávejte posypané křupavou slaninou. Kdo chce, může si do polévky přidat ještě pár kapek olivového oleje.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborový krém s pošírovaným vejcem a liškami

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Právě jsme dojedli a musím říct, že vážně dobrý. Dokonce i starší dcera, která již půl roku při pohledu na vařenou zeleninu téměř odchází od stolu, jedla - pro jistotu si teda vzala k polévce housku, ale snědla celou porci. :-)
Obrazek uzivatele
Včera jsem koupila kapustu a vymýšlela, co s ní. Dneska jsem uvařila tuhle polívku (většina kapusty mi pořád zbyla - tak budu zkoušet další kapustové recepty z Apetitu) a nemohla jsem přestat jíst. Je opravdu výborná a přitom velmi snadná!

Přidat komentář