Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jogurtový krém s citronem

Milujete poháry? Zkuste tenhle: jen čtvrt hodiny práce a zaručený efekt!

Vydání: 2008/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 10 minut
Chlazení 3–4 hodiny
PT5M
Vaření 0:05
Britská

Ingredience

    • 250 ml plnotučného mléka + 125 ml na rozpuštění škrobu
    • 220 g jemného krupicového cukru
    • 25 g kukuřičného škrobu (maizena)
    • 160 g másla, pokrájeného na kousky
    • 200 ml citronové šťávy
    • 2 lžíce citronové kůry
    • 6 žloutků
    • 1 kg bílého smetanového jogurtu
    • několik kapek vanilkové esence (extraktu)
    • 50 g prosátého moučkového cukru + případně na poprášení

Příprava jídla

Mléko a cukr spolu prohřejte v kastrůlku, až se cukr rozpustí. Maizenu promíchejte v misce se zbývajícím mlékem, vlijte do kastrůlku a asi dvě minuty míchejte na mírném plameni, aby krém zhoustl. Přidejte máslo a nechte rozpustit, pak citronovou šťávu, kůru a žloutky. Promíchávejte na mírném plameni dvě až tři minuty do zhoustnutí.

Jogurt utřete s esencí a moučkovým cukrem. Do pohárů střídavě vrstvěte vanilkový jogurt s citronovým krémem, zakončete jogurtem. Nechte tři až čtyři hodiny chladit.

Podávejte poprášené moučkovým cukrem, chcete-li.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mandarinkový koláč

Citronový cheesecake

Pomerančová marmeláda

Kořeněné hovězí na pomerančích

Kachna na grapefruitu

REKLAMA

Přidat komentář