Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Suši bez suši

Ovoce uvnitř můžete nahrazovat podle chuti, nicméně ananas skvěle podpoří trávení.

Vydání: 2008/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
Marinování: 1 hodina
PT15M
Smažení 0:15
Asijská

Ingredience

    • 1 ananas, oloupaný
    • 2–3 banány
    • snítka máty
    • máslo na smažení

    Na marinádu:

    • 100 g krystalového cukru
    • 1 lusk vanilky
    • 2 lžičky citronové kůry

    Na těsto:

    • 3 vejce
    • 200 ml mléka
    • 200 ml smetany
    • 200 ml kokosového mléka
    • 1 lžíce cukru
    • 100 g strouhaného kokosu, opraženého a vychladlého
    • 80–100 g hladké mouky

Příprava jídla

1 Nejprve si připravte marinádu. V kastrůlku zahřejte cukr se 150 ml vody, přidejte semínka z poloviny lusku vanilky i citronovou kůru a vše svařte dohusta. Ovoce pokrájejte na špalíčky nebo kolečka a vložte spolu s mátou do sirupu; trochu ananasu si nechte stranou na závěrečné ozdobení. Nechte minimálně hodinu stát.

2 V míse důkladně prošlehejte všechny ingredience na těsto. Nechte chvíli odpočívat. Potom z těstíčka smažte palačinky a do každé zaviňte po kousku marinovaného banánu a ananasu. Servírujte ozdobené čerstvým ananasem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Trojbarevné maki a kalifornské suši

Maki s krabem

Ovocné nigiri

Přidat komentář