
Suši bez suši
Ovoce uvnitř můžete nahrazovat podle chuti, nicméně ananas skvěle podpoří trávení.
Vydání: 2008/1
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1 ananas, oloupaný
- 2–3 banány
- snítka máty
- máslo na smažení
- 100 g krystalového cukru
- 1 lusk vanilky
- 2 lžičky citronové kůry
- 3 vejce
- 200 ml mléka
- 200 ml smetany
- 200 ml kokosového mléka
- 1 lžíce cukru
- 100 g strouhaného kokosu, opraženého a vychladlého
- 80–100 g hladké mouky
Na marinádu:
Na těsto:
Příprava jídla
1 Nejprve si připravte marinádu. V kastrůlku zahřejte cukr se 150 ml vody, přidejte semínka z poloviny lusku vanilky i citronovou kůru a vše svařte dohusta. Ovoce pokrájejte na špalíčky nebo kolečka a vložte spolu s mátou do sirupu; trochu ananasu si nechte stranou na závěrečné ozdobení. Nechte minimálně hodinu stát.
2 V míse důkladně prošlehejte všechny ingredience na těsto. Nechte chvíli odpočívat. Potom z těstíčka smažte palačinky a do každé zaviňte po kousku marinovaného banánu a ananasu. Servírujte ozdobené čerstvým ananasem.
Přidat komentář