Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ostrá kokosová polévka s kuřecím masem

Po thajsku vyvážená: kokosově jemná a s pořádnou dávkou chilli

Vydání: 2008/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT25M
Vaření 0:25
Polévka Thajská

Ingredience

    • 1 lilek
    • 3× 400ml plechovka kokosového mléka
    • 1 stéblo citronové trávy, přepůlené
    • 2 lžičky nastrouhané limetkové kůry
    • 3 snítky koriandru + lístky na ozdobení
    • ½ lžičky rybí omáčky
    • 4 malé červené chilli papričky, pokrájené + 2 na ozdobení
    • 2 kuřecí prsa, tence pokrájená
    • 150 g fazolových lusků, očištěných a zbavených stopek
    • mořská sůl

Příprava jídla

Lilek pokrájejte na kolečka a každé pak na čtvrtiny. Kokosové mléko, citronovou trávu, limetkovou kůru, koriandr, rybí omáčku a chilli papričky dejte do větší hlubší pánve a na středním plameni zahřívejte až k varu. Ztlumte oheň, přidejte lilek a vařte 15–20 minut. Přidejte maso i fazolové lusky a vařte, dokud není maso měkké; zhruba pět minut. Osolte podle chuti, ozdobte koriandrem a půlkami chilli papriček.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Křupavý salát s kokosovými hoblinkami

Smažený hermelín obalený v kokosu

Masové špízy marinované v kokosovém jogurtu

Citronovo-kokosové pohárky

REKLAMA

Přidat komentář