Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krevety na okurce

Neodolatelná kombinace. Při přípravě dejte pozor na jedinou věc – aby zbylo na hosty!

Vydání: 2008/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 24 jednohubek
Doba přípravy: Do 20 minut
Pečení: 5-7 minut
P
Chléb a pečivo Ostatní

Ingredience

    • 24 krevet, spařených horkou vodou
    • citronová šťáva
    • 6 světlých toustových chlebů bez kůrek
    • petrželkové máslo (viz níže)
    • tenké dlouhé plátky ze 2 okurek
    • svazek čerstvého kopru, nasekaný

Příprava jídla

Krevety pokapejte citronem. Chleby dejte na 5–7 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Po vychladnutí je zlehka potřete petrželovým máslem. Na každý chleba dejte dva plátky okurky, trochu kopru a ve dvou dvojicích za sebou i krevety. Rozkrájejte na 4 jednohubky.

Petrželkové máslo
Rozehřejte kousek ze 120 g másla a osmahněte na něm 1 nasekanou šalotku. Přilijte lžíci bílého vína a povařte. Osolte, zchlaďte a spojte se zbývajícím máslem a lžící najemno nasekané petrželky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kaviárový chlebíček

Lososové kytičky

Tuňákový chlebíček

Šunkový chlebíček

Camembertový chlebíček

Pršutový chlebíček

Rajčatový chlebíček

Lososové domečky

Trojbarevné chuťovky

Mandarinkové opojení

Sýrové míčky

REKLAMA

Přidat komentář