Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře na víně s houbami

Nejrychlejší recept na kuře na způsob zvěřiny - do pětadvaceti minut podáváte!
Vydání: 2008/2
Autor:
Hodnocení:
34 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 15-20 minut
P
Kuře Česká

Ingredience

    • 4 kuřecí prsíčka bez kůže
    • 1 lžíce hladké mouky, promíchaná se solí a pepřem
    • 150 ml kuřecího vývaru (z ½ kostky)
    • 1 lžíce jemného rostlinného oleje
    • 250 g hub, lesních nebo krémových žampionů, rozpůlených
    • několik snítek tymiánu
    • 150 ml červeného vína

Příprava jídla

Kuře obalte v mouce a přebytek oklepte. Lžičku zbylé mouky vmíchejte do trochy vývaru a dejte stranou. Na pánvi rozpalte olej a osmažte na něm kuře; vsypte houby a tymián. Zakryjte a na středním plameni poduste asi pět minut. Jednou kuře obraťte, aby bylo ze všech stran hezky opečené.

Maso vyjměte a dejte stranou. Do pánve vlijte víno a vývar (bez mouky), promíchejte a povařte asi pět minut, až bude šťáva zredukovaná na polovinu. Vlijte vývar s moukou, promíchejte a krátce povařte do zhoustnutí. Vraťte kuře spolu se šťávou, kterou pustilo, a mírně povařte ještě asi pět minut, dokud šťáva nezhoustne a nebude lesklá. Podávejte s mačkanými bramborami nebo s rýží.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář