Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Řepa z papíru

Delikatesa z rodu nenápadných a snadných na přípravu. Užijte si ji!
Vydání: 2008/2
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 40 minut
P
Zelenina Francouzská

Ingredience

    • 500 g čerstvé, dobře omyté řepy (větší překrojte)
    • 4 snítky tymiánu
    • 4 lžičky másla
    • ocet balsamico na zakápnutí
    • mořská sůl na posypání

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Řepy rozdělte na čtyři listy pečicího papíru, a než je volně zabalíte jako balíček, přidejte k nim po snítce tymiánu, lžičce másla a vše zakápněte pár kapkami octa. Balíčky uzavřete a pečte třicet až čtyřicet minut, aby řepa změkla.

Podávejte v pootevřených papírových balíčcích, poprášené zrnky soli, jako samostatnou chuťovku nebo součást příloh třeba k pečeným masům. Tento klasický francouzský způsob přípravy zachová zelenině šťavnatost a dodá jí jemnou vůni.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
tak tohle je naprostá lahůdka, jedly dokonce i děti, který se normálně v mých experimentech jen šťourají. tymiánu doporučui dát víc, stejně jako balzamikového octa. hotovou řepu jsem pak kromě soli sypal i čerstvě mletým čtyřbarevným pepřem a podával s pažitkovým tvarohem jako hlavní jídlo. lahodné

Přidat komentář