Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Houbové rizoto s marinovanou řepou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.3/5 Počet hodnocení: 36
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2130 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 310 g
Tuky 70 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rizoto se nevyplatí dělat v malém množství. Jestli vám zbude, zmrazte ho na jindy. Ale podle naší zkušenosti do rána zmizí.

Suroviny

houby 200 g
pokud máte mražené lesní, či hnědé krémové žampiony, nebo portobello, pokrájené
nadrobno
česnek 1 stroužek
drcený
rýže 300 g
na rizoto např. arborio
vývar zeleninový 750 ml
tymián 1 PL
čerstvé listy
sůl
pepř
čerstvě mletý
k podávání
hobliny, k podávání
na červenou řepu
střední
vinný ocet červený 1 PL
+ další na dokončení
olivový olej panenský 3 PL
+ další na pokapání
třtinový cukr 1 ČL
tymián ½ ČL
listy

Postup

1

Řepu vařte v osolené vodě se lžící octa asi 50 minut doměkka. Oloupejte ji, nakrájejte na tenké plátky a dejte marinovat do zálivky z olivového oleje, 1 lžíce červeného vinného octa, cukru, tymiánu; řádně osolte a opepřete. Nechte v chladničce aspoň 1 hodinu, ale klidně i přes noc.

 

2

Na středním plameni na 1 lžíci másla opékejte pokrájené houby asi 3–4 minuty. Vyjměte, do hrnce dejte zbytek másla, cibuli, česnek a opékejte asi 3 minuty. Vsypte rýži a míchejte ještě minutu. Zalijte vínem a počkejte, až se odpaří. Na vedlejším hořáku nechte zvolna bublat vývar. Po jedné sběračce ho přilévejte, stále míchejte, a když se vývar vstřebá, přilijte další. Po 15–20 minutách by měla být rýže hotová, ale na skus pevná. Vmíchejte tymián a opečené houby. Řádně osolte a opepřete.
 

3

Rizoto prokládejte okapanými kolečky marinované řepy. Pokapejte marinádou z řepy a olivovým olejem. Ozdobte je rukolou a hoblinami parmazánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...