0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Houbové rizoto s marinovanou řepou

Houbové rizoto s marinovanou řepou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Houbové rizoto s marinovanou řepou

3.4/5 Počet hodnocení: 26
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2130 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 310 g
Tuky 70 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rizoto se nevyplatí dělat v malém množství. Jestli vám zbude, zmrazte ho na jindy. Ale podle naší zkušenosti do rána zmizí.

Suroviny

máslo 2 PL
houby 200 g
pokud máte mražené lesní, či hnědé krémové žampiony, nebo portobello, pokrájené
cibule 1 ks
nadrobno
česnek 1 stroužek
drcený
rýže 300 g
na rizoto např. arborio
vývar zeleninový 750 ml
tymián 1 PL
čerstvé listy
sůl
pepř
čerstvě mletý
k podávání
hobliny, k podávání
na červenou řepu
střední
vinný ocet červený 1 PL
+ další na dokončení
olivový olej panenský 3 PL
+ další na pokapání
třtinový cukr 1 ČL
tymián ½ ČL
listy

Postup

1

Řepu vařte v osolené vodě se lžící octa asi 50 minut doměkka. Oloupejte ji, nakrájejte na tenké plátky a dejte marinovat do zálivky z olivového oleje, 1 lžíce červeného vinného octa, cukru, tymiánu; řádně osolte a opepřete. Nechte v chladničce aspoň 1 hodinu, ale klidně i přes noc.

 

2

Na středním plameni na 1 lžíci másla opékejte pokrájené houby asi 3–4 minuty. Vyjměte, do hrnce dejte zbytek másla, cibuli, česnek a opékejte asi 3 minuty. Vsypte rýži a míchejte ještě minutu. Zalijte vínem a počkejte, až se odpaří. Na vedlejším hořáku nechte zvolna bublat vývar. Po jedné sběračce ho přilévejte, stále míchejte, a když se vývar vstřebá, přilijte další. Po 15–20 minutách by měla být rýže hotová, ale na skus pevná. Vmíchejte tymián a opečené houby. Řádně osolte a opepřete.
 

3

Rizoto prokládejte okapanými kolečky marinované řepy. Pokapejte marinádou z řepy a olivovým olejem. Ozdobte je rukolou a hoblinami parmazánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín

AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč