Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Houbové rizoto s marinovanou řepou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.3/5 Počet hodnocení: 33
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2130 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 310 g
Tuky 70 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rizoto se nevyplatí dělat v malém množství. Jestli vám zbude, zmrazte ho na jindy. Ale podle naší zkušenosti do rána zmizí.

Suroviny

houby 200 g
pokud máte mražené lesní, či hnědé krémové žampiony, nebo portobello, pokrájené
nadrobno
česnek 1 stroužek
drcený
rýže 300 g
na rizoto např. arborio
vývar zeleninový 750 ml
tymián 1 PL
čerstvé listy
sůl
pepř
čerstvě mletý
k podávání
hobliny, k podávání
na červenou řepu
střední
vinný ocet červený 1 PL
+ další na dokončení
olivový olej panenský 3 PL
+ další na pokapání
třtinový cukr 1 ČL
tymián ½ ČL
listy

Postup

1

Řepu vařte v osolené vodě se lžící octa asi 50 minut doměkka. Oloupejte ji, nakrájejte na tenké plátky a dejte marinovat do zálivky z olivového oleje, 1 lžíce červeného vinného octa, cukru, tymiánu; řádně osolte a opepřete. Nechte v chladničce aspoň 1 hodinu, ale klidně i přes noc.

 

2

Na středním plameni na 1 lžíci másla opékejte pokrájené houby asi 3–4 minuty. Vyjměte, do hrnce dejte zbytek másla, cibuli, česnek a opékejte asi 3 minuty. Vsypte rýži a míchejte ještě minutu. Zalijte vínem a počkejte, až se odpaří. Na vedlejším hořáku nechte zvolna bublat vývar. Po jedné sběračce ho přilévejte, stále míchejte, a když se vývar vstřebá, přilijte další. Po 15–20 minutách by měla být rýže hotová, ale na skus pevná. Vmíchejte tymián a opečené houby. Řádně osolte a opepřete.
 

3

Rizoto prokládejte okapanými kolečky marinované řepy. Pokapejte marinádou z řepy a olivovým olejem. Ozdobte je rukolou a hoblinami parmazánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v jedlých květinách?
  • Soutěže

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v jedlých květinách?

Krásné a oku lahodící jídlo vždy dokonale nabudí chuťové buňky. Čím je pokrm barevnější a lákavější, tím více se na jeho konzumaci těšíme, a tím více si jej zajisté i vychutnáváme. Kromě ovoce a zeleniny nám svými barvami talíř rozzáří...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč