Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Treska s mrkvovým pilafem

Lehká ryba vytváří s mrkvovým pilafem dokonale zdravou večeři. Maximální chuť a minimum kalorií a tuku!
Vydání: 2008/3
Autor:
Hodnocení:
16 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 12-15 minut
P
Asijská

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 4 filátka z tresky nebo jiné bělomasé ryby, bez kůže, každé o váze asi 175 g
    • 2 lžíce sekaného čerstvého koriandru
    • šťáva a nastrouhaná kůra z 1 citronu
    • 1 cibule, nakrájená
    • 2 lžičky kmínu, nejlépe římského
    • 2 velké mrkve, nastrouhané
    • 200 g rýže basmati, propláchnuté
    • 600 ml zeleninového vývaru (může být i z kostky)
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

Rozpalte pekáč nebo plech a pak ho opatrně vyložte dvojitou vrstvou alobalu. Vytvořte zvýšené okraje, abyste zachytili šťávu. Alobal lehce potřete olejem a položte na něj kousky ryby. Posypte sekanými koriandrovými lístky a citronovou kůrou, zakápněte šťávou z citronu a trochou olivového oleje (ještě by vám měla zhruba lžíce zbýt). Osolte, opepřete a pod grilem nebo v rozpálené troubě zapékejte deset až dvanáct minut, aby bylo maso křehké a snadno se dělilo na plátky.

Na nepřilnavé pánvi mezitím rozehřejte zbylý olej, vsypte cibuli i kmín a chvilku společně opékejte. Přihoďte mrkev, promíchejte, přidejte rýži a znovu promíchejte. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Přiklopte a zlehka povařte asi deset až patnáct minut, až bude rýže měkká a vývar se vsákne. Mezitím dejte nahřát čtyři talíře.

Dušenou rýži s mrkví přesuňte na nahřáté talíře, navrch položte opečenou rybu a všechno zalijte zachycenou šťávou. Chcete-li, doplňte zeleným listovým salátem.

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář