Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Osvěžující sorbet z liči a limetek

Úžasný sorbet z liči je efektní, a přitom snadnější, než si myslíte!
Vydání: 2008/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 10 minut Mražení: 6 + 8 hodin
P
Italská

Ingredience

    • 3× 400g konzerva liči
    • 50 g krupicového cukru
    • 1 bílek (nemusí být)
    • nastrouhaná kůra ze 2 limetek + šťáva z jedné osminky

Příprava jídla

Šťávu ze dvou konzerv liči slijte do kastrůlku. Přidejte cukr, důkladně rozmíchejte a přiveďte k varu. Nechte zhruba minutu probublávat.

Slité liči dejte do mixéru a nasekejte najemno. Přilijte limetkovou šťávu i šťávu s cukrem z rendlíku a znovu promixujte. (Pokud není směs úplně hladká, nedělejte si s tím starosti.) Nalijte ji do plastové krabičky o litrovém objemu a nechte aspoň šest hodin zamrazit.

Mraženou směs roztlučte a vsypte do mixéru. Jestli chcete, přidejte bílek a mixujte, dokud nezískáte hustou, světlou a hladkou hmotu. Přidejte kůru z jedné limetky. Vše přelijte zpátky do plastové krabičky a znovu zamrazte, nejlépe přes noc. Podávejte posypané zbylou limetkovou kůrou.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář