
Horké čokoládové hrnečky
Zapomeňte na kalorie, prostě si sedněte a užijte si tenhle horký, lehce dekadentní čokoládový požitek!
Vydání: 2008/4
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- máslo na vymazání formiček
- 130 g čokoládových čoček (pod označením Čokofloky prodává např. Tesco, 80 g za 27,50 korun)
- 120 g másla
- 2 velká vajíčka
- 160 g krupicového cukru
- 60 g hladké mouky
- 80 g bílé čokolády, nalámané
Příprava jídla
1 Do trouby předehřáté na 200 °C dejte plech. Čtyři formičky na muffiny vymažte máslem a dejte je stranou. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládové čočky s máslem a míchejte metlou, aby se vše spojilo. Dejte stranou a nechte trochu vychladnout.
2 V jiné, větší míse našlehejte vajíčka, cukr a mouku. Pak k nim přidejte čokoládovou směs a důkladně spojte. Nakonec přidejte bílou čokoládu. Směs pak rovnoměrně rozdělte do formiček a postavte na plech. Pečte asi dvacet minut. Hotovo je ve chvíli, kdy se vršek začne lesknout a praskat a čokoláda je pod krustou horká a krásně lepkavá. Každou formičku pak servírujte zvlášť – na talířku se lžičkou.
Přidat komentář