Místo nápoje drsných agentů zkuste náš sametový ‚čokokoktejl‘.
Suroviny
gin
200
ml
lze nahradit vodkou
tmavá čokoláda
50
g
70% obasah kakaové hmoty
čokoládový likér
100
ml
kvalitní
K podávání
led
drcený
nastrouhaná
Postup
1
Alkohol odměřte do džbánku (bude se z něj lépe nalévat). Čokoládu nalámejte do misky, nejlépe kovové, a tu postavte nad kastrůlek s mírně vroucí vodou; dno misky se nesmí dotýkat vody. Nechte rozehřát. V příslušné nádobě to můžete provést i v mikrovlnce, asi dvě minuty při 75% výkonu.
2
Za stálého šlehání vlijte čokoládu metlou do džbánku s alkoholem a míchejte, až bude směs zcela hladká. Vešlehejte likér. Na každý koktejl protřepejte (nemíchejte!) 100 ml čokoládové směsi s ledem a přes barmanský cedníček vlijte do sklenky na martini. Ozdobte hoblinkou citronové kůry.