Čokoládové martini

Čokoládové martini

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 651 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 16 g
Tuky 21 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Místo nápoje drsných agentů zkuste náš sametový ‚čokokoktejl‘.

Suroviny

gin 200 ml
lze nahradit vodkou
tmavá čokoláda 50 g
70% obasah kakaové hmoty
čokoládový likér 100 ml
kvalitní
K podávání
led
drcený
citronová kůra
nastrouhaná

1 Alkohol odměřte do džbánku (bude se z něj lépe nalévat). Čokoládu nalámejte do misky, nejlépe kovové, a tu postavte nad kastrůlek s mírně vroucí vodou; dno misky se nesmí dotýkat vody. Nechte rozehřát. V příslušné nádobě to můžete provést i v mikrovlnce, asi dvě minuty při 75% výkonu.

2 Za stálého šlehání vlijte čokoládu metlou do džbánku s alkoholem a míchejte, až bude směs zcela hladká. Vešlehejte likér. Na každý koktejl protřepejte (nemíchejte!) 100 ml čokoládové směsi s ledem a přes barmanský cedníček vlijte do sklenky na martini. Ozdobte hoblinkou citronové kůry.

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit