Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládové martini
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 651 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 16 g
Tuky 21 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Místo nápoje drsných agentů zkuste náš sametový ‚čokokoktejl‘.

Suroviny

gin 200 ml
lze nahradit vodkou
tmavá čokoláda 50 g
70% obasah kakaové hmoty
čokoládový likér 100 ml
kvalitní
K podávání
led
drcený
nastrouhaná

Postup

1

Alkohol odměřte do džbánku (bude se z něj lépe nalévat). Čokoládu nalámejte do misky, nejlépe kovové, a tu postavte nad kastrůlek s mírně vroucí vodou; dno misky se nesmí dotýkat vody. Nechte rozehřát. V příslušné nádobě to můžete provést i v mikrovlnce, asi dvě minuty při 75% výkonu.

2

Za stálého šlehání vlijte čokoládu metlou do džbánku s alkoholem a míchejte, až bude směs zcela hladká. Vešlehejte likér. Na každý koktejl protřepejte (nemíchejte!) 100 ml čokoládové směsi s ledem a přes barmanský cedníček vlijte do sklenky na martini. Ozdobte hoblinkou citronové kůry.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Apetit magazín