Čokoládové martini

Čokoládové martini

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 651 kcal
Bílkoviny 5 g
Cukr 16 g
Tuky 21 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Místo nápoje drsných agentů zkuste náš sametový ‚čokokoktejl‘.

Suroviny

gin 200 ml
lze nahradit vodkou
tmavá čokoláda 50 g
70% obasah kakaové hmoty
čokoládový likér 100 ml
kvalitní
K podávání
led
drcený
citronová kůra
nastrouhaná

1 Alkohol odměřte do džbánku (bude se z něj lépe nalévat). Čokoládu nalámejte do misky, nejlépe kovové, a tu postavte nad kastrůlek s mírně vroucí vodou; dno misky se nesmí dotýkat vody. Nechte rozehřát. V příslušné nádobě to můžete provést i v mikrovlnce, asi dvě minuty při 75% výkonu.

2 Za stálého šlehání vlijte čokoládu metlou do džbánku s alkoholem a míchejte, až bude směs zcela hladká. Vešlehejte likér. Na každý koktejl protřepejte (nemíchejte!) 100 ml čokoládové směsi s ledem a přes barmanský cedníček vlijte do sklenky na martini. Ozdobte hoblinkou citronové kůry.

Apetit magazín

Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit