Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Masové balíčky

Efektní pohoštění v thajském stylu – výzva pro zkušené kuchaře!

Vydání: 2008/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Pro zkušené
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT10M
Smažení 0:10
Thajská

Ingredience

    • pažitka na převázání
    • arašídový olej na smažení
    • chilli omáčka na namáčení

    Na těsto:

    • 1 vejce
    • ¾ lžičky soli
    • 2 hrnky hladké mouky + na vysypání pracovní plochy

    Na náplň:

    • 300 g hrubě sekaného drůbežího a/nebo vepřového masa
    • 100 g nahrubo sekaných vlašských ořechů
    • 3 jarní cibulky, jemně pokrájené
    • 4 stroužky česneku, rozdrcené
    • 1 lžíce ústřicové nebo rybí omáčky
    • bílý pepř a sůl na dochucení
    • 2 lžíce polohrubé mouky

Příprava jídla

Nejdřív připravte těsto: vejce prošlehejte se solí a asi 70 ml vody. Mouku prosijte do mísy, uprostřed vytvořte důlek a vlijte vejce. Promíchejte a zpracujte na vláčné těsto – podle potřeby přidávejte vodu nebo trochu mouky.

Hněťte asi pět minut, pak z těsta vytvarujte kouli, přikryjte a nechte půl hodiny odpočívat. Na lehce pomoučněné pracovní ploše pak těsto dotenka vyválejte a nakrájejte na zhruba deseticentimetrové čtverce. V mikrotenovém sáčku uchovejte v chladničce nebo na mrazáku.

Teď je na řadě náplň: v mixéru rozmělněte maso na jemnou pastu a promíchejte ji s ořechy, cibulkou, česnekem, omáčkou, pepřem a solí. Mouku promíchejte v kastrůlku s osmi lžícemi studené vody a zahřejte.

Na čtverce těsta postupně klaďte lžící náplň, okraje potřete moučnou kašičkou a pak vytvořte balíček, jehož kraje k sobě dobře přitiskněte a ovažte snítkou pažitky.

Ve vysoké vrstvě středně rozehřátého oleje smažte po částech ranečky; horký olej přitom přelévejte i přes zavázané konce; celkem smažte asi deset minut, dozlatova. Vyjměte, nechte odsát přebytečný olej a ihned podávejte s chilli omáčkou k nabírání.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jarní závitky z rýžových placiček

Osmahnutý pórkový salát

Tofu se zeleninou

Kuře tandúri

Kořeněné rybí plátky s rýží

Pikantní zelné placky tepla

Karotková polévka

Smažené banány

Přidat komentář