Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Azuki dip

Pokud máte rádi pikantní chutě, přidejte koření, třeba římský kmín, pepř nebo chilli papričky.

Vydání: 2008/5
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
+ máčení dle potřeby
PT1H
Vaření 1:00
Studená omáčka a dip Asijská

Ingredience

    • 60 g azuki (po povaření asi 200 g)
    • 1 menší červená řepa, uvařená
    • 2 velké lžíce tahini (sezamová pasta)
    • sůl
    • 1 lžíce umeocta
    • kousek cibule (není nutné)
    • zelenina a krekry k podávání

Příprava jídla

Fazole azuki namočte přes noc do vody, ráno slijte a v čerstvé vodě uvařte doměkka; můžete přidat kousek mořské řasy wakame, o níž jsem psala v minulém čísle Apetitu. Zvolíte-li tlakový hrnec, stačí 10 minut, jinak asi 50–60 minut. Slijte, nechte vychladnout a rozmixujte s ostatními ingrediencemi. Místo tahini můžete vyzkoušet i neslazené máslo z lískových oříšků (prodávají dobře zásobené bioprodejny). Osolte a přikyselte umeoctem podle chuti. Podávejte s podélně nakrájenou zeleninou, třeba mrkví a řapíkatým celerem, a s krekry. Mně nejvíc chutná se špaldovými krekry se sezamovými či dýňovými semeny z naší biopekárny Zemanka.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dhál z červené čočky a fazolek mungo

Nejen pro vegetariány: 30 jídel z biopotravin

Sladká zelenina s azuki

Rajčatová omáčka s azuki

REKLAMA

Přidat komentář