Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cizrna s pórkem a sušenými rajčaty

Cizrna dobře ladí k jakékoli zelenině, jak dokládá třeba tenhle zdravý a chutný oběd nebo večeře.

Vydání: 2008/7
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
Opékání: 10 minut
PT10M
Opékání 0:10
Zelenina Italská

Ingredience

    • kukuřičná biopolenta, hotová, chlazená
    • 200 g sušených rajčat v oleji, nakrájených na nudličky
    • 4 středně velké pórky, pokrájené na šikmé plátky 1 cm silné
    • 3 lžíce panenského olivového biooleje
    • 400 g uvařené biocizrny
    • 4 stroužky česneku, nakrájené na plátky
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

Bílé části pórku dejte na pařáček, přikryjte pokličkou a asi 3 minuty je vařte skoro doměkka. Pak přidejte zelené části a ještě minutu nechte vařit. Mezitím na oleji krátce poduste česnek, vsypte cizrnu, osolte, opepřete a opékejte asi 5–7 minut. Pak přidejte pórek, sušená rajčata a promíchejte. Podle potřeby dolaďte pepřem, solí či olivovým olejem a podávejte s plátky kukuřičné polenty opečené na grilu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pórek vařte i zapékejte

Pórek vařte i zapékejte

Nejen pro vegetariány: 30 jídel z biopotravin

Půst vás nezaskočí!

40 receptů bez masa nejen pro vegetariány

Letní cizrnový salát s bylinkami

Hustá cizrnovo-bramborová polévka

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
minimum surovín, jednoduché, rýchle...
Obrazek uzivatele
Celkem chutné, avšak na můj vkus moc mastné a dosti časově náročné a pracné.

Přidat komentář