
Cizrna s pórkem a sušenými rajčaty
Cizrna dobře ladí k jakékoli zelenině, jak dokládá třeba tenhle zdravý a chutný oběd nebo večeře.
Vydání: 2008/7
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Ingredience
- kukuřičná biopolenta, hotová, chlazená
- 200 g sušených rajčat v oleji, nakrájených na nudličky
- 4 středně velké pórky, pokrájené na šikmé plátky 1 cm silné
- 3 lžíce panenského olivového biooleje
- 400 g uvařené biocizrny
- 4 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
Příprava jídla
Bílé části pórku dejte na pařáček, přikryjte pokličkou a asi 3 minuty je vařte skoro doměkka. Pak přidejte zelené části a ještě minutu nechte vařit. Mezitím na oleji krátce poduste česnek, vsypte cizrnu, osolte, opepřete a opékejte asi 5–7 minut. Pak přidejte pórek, sušená rajčata a promíchejte. Podle potřeby dolaďte pepřem, solí či olivovým olejem a podávejte s plátky kukuřičné polenty opečené na grilu.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Andrea Turoková
17. Květen 2009 18:06
Linda Vonásková
12. Září 2009 20:22