
Herr Metalín
Vyzkoušejte recept na nejlepší nakládaný hermelín na světě v roce 2008.
Ingredience
- 2 měkké hermelíny
- 150 g sušených švestek
- 2 středně velké palice česneku
- sůl
- větvička čerstvého rozmarýnu (nebo podle chuti)
- sladká paprika na poprášení
- 2 hvězdičky badyánu
- olivový olej na zalití
Příprava jídla
Hermelíny podélně rozkrojte a připravte si náplň. Polovinu švestek najemno nasekejte, stejně tak jednu česnekovou palici, a společně utřete do pasty. Osolte a přidejte nadrobno nasekaný čerstvý rozmarýn. Důkladně promíchejte a vzniklou směsí potřete spodní kolečka obou hermelínů, přiklopte vršky a jemně zmáčkněte.
Naplněné hermelíny dejte do čisté sklenice. Proložte a obložte zbylými švestkami, česnekem nakrájeným na plátky, případně rozmarýnem, lehce posypte paprikou a přidejte badyán. Zalijte dostatečným množstvím oleje, do kterého můžete ještě vmíchat lžičku sladké papriky. Přiklopte víčkem nebo zagumičkovanou látkou a nechte zrát 4–5 dnů.
NĚCO NAVÍC: Hermelín by neměl zrát ani v ledničce, ani při pokojové teplotě. Ideál je studená chodba nebo sklep.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Eva Klabzubová
7. Květen 2009 13:41