Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 30 min
3,0 (5x)
24. 10. 2018
Konfitování: Vepřové s mrkví


Snadné
< 30 min
3,0 (5x)

V nové škole vaření, kterou povede skvělý šéfkuchař Pavel Býček, se každý měsíc naučíte jednu ze základních kuchařských technik. Jako první si představíme konfitování. Díky galerii, kde uvidíte recept nafocený krok za krokem, si připravíte konfitovaný vepřový bůček s mrkvovým pyré, opečenou mrkví a hráškem.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4 osoby

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4 osoby

Na bůček

Na mrkvové pyré

Na glazovanou mrkev

Na hrášek

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 7243 kcal
  • Bílkoviny 188 g
  • Sacharidy 547 g
  • Tuky 470 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2018/11

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

3,0/5

Hodnocení receptu

3,0/5
(5 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2018/11

V listopadu už se ochlazuje a my se začínáme poohlížet po hřejivých a hutných jídlech, která nám dodají energii v následujících sychravých měsících. Opouštíme lehké letní saláty a zmocňuje se nás chuť na něco vydatnějšího. Není divu, že naši předkové slavili touto dobou hned několik posvícení. Vzdali jsme jim hold variací na martinskou husu v podobě noblesní galantiny. A protože letos slavíme sto let od vzniku republiky, připravili jsme celé číslo v česko-slovenském duchu. Na některé tradiční recepty jsme se podívali novýma očima, a tak v Apetitu najdete třeba klasické dezerty z cukrárny přeměněné v poháry plné chuti. K jiným receptům se vracíme s pokorou a nostalgií, ať už jsou to hrnkové buchty na plech, které nás rázem přenesou do máminy kuchyně, nebo třeba škubánky či čočková polévka, které poslouží jako ochutnávka z naší chystané kuchařky Česko & Slovensko z edice Best of Apetit. Apetit, napsáno s chutí.  

Související články