
Thajské krevetové kari
Omáčka z kokosového mléka je mimořádně jemná a lahodně pikantní.
Vydání: 2008/8
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 cibule
- 1 lžíce zelené kari pasty
- 500 ml kokosového mléka
- 1 lžíce rybí omáčky
- 500 g čerstvých loupaných krevet
- sůl
- rýže
- koriandr nebo bazalka
Příprava jídla
Na kolečka nakrájenou cibuli smíchejte se lžící zelené kari pasty a krátce nasucho opečte ve woku nebo v kastrolu. Přilijte půl litru kokosového mléka a lžíci rybí omáčky a přiveďte k varu. Přidejte 500 g čerstvých loupaných krevet a povařte je dorůžova. Dosolte a podávejte s rýží, ozdobené koriandrem nebo bazalkou.
Přidat komentář