Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Ramen (japonská polévka)

Popis receptu: 
Jídlo které asi nejlépe znají příznivci manga seriálu Naruto
Autor: Petr Honc
Hodnocení:
24 (hlasy)
Počet porcí: 1
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    750 ml kuřecího vývaru 2 lžíce rostlinného oleje (nejlépe pozemnicový) 1 1/2 pórku, nakrájený 1 mrkev, nakrájená 2 cm oddenku zázvoru, oloupaného a nasekaného 2 stroužky česneku, rozmačkané 2 lžíce sójové omáčky 160 g kudrnatých nudlí "mie" 1 větší kuřecí prsíčko 6 plodnic hlívy ústřičné, vcelku 2 vajíčka, uvařená natvrdo 1 jarní cibulka, na plátky sůl a pepř podle chuti.

Příprava jídla

Příprava vývaru: Postavíme hrnec na střední plamen hořáku, přidáme olej a vsypeme nakrájený pórek. Jen krátce osmahneme, přidáme mrkev, rozdrcený česnek, zázvor a vše osmahneme za dobu asi 2 až 3 minuty. Přilijeme kuřecí vývar, sójovou omáčku a ochutíme solí a pepřem. Kapalinu uvedeme do varu a ponecháme ji vařit 15 až 20 minut. Pak vývar scedíme do jiného hrnce, který pak postavíme na plamen a vývar uvedeme k varu. Uvaření kuřecího masa a plodnic hlívy ústřičné: Kuřecí prsíčky vcelku ponoříme s celými plodnicemi hlívy do vařícího vývaru, jehož teplotu udržujeme na mírném plameni těsně pod bodem varu po dobu přibližně 7 minut (viz poach, poaching). Kdybychom vařili kuřecí maso pří vyšší teplotě bylo by nakonec suché, ale při kontrolovaném ohřevu kapaliny zůstane nadále šťavnaté. Pomocí děrované vařečky maso i houby vyjmeme a uložíme stranou. Uvaření nudlí mie: Nudle vložíme do teplého vývaru a zesílením plamene uvedeme do varu. Nudle vaříme jen asi 3 minuty. Úprava kuřecího masa a vejce k podávání: Uvařená kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké plátky; oloupaná vejce uvařená natvrdo rozpůlíme. Podávání polévky: Nudle vybereme a přendáme do misek(talíře na polévku) a naběračkou přelijeme vývarem. Na jednu stranu vložíme houby s polovinou vejce natvrdo, na druhou stranu úhledně poskládáme plátky kuřecího masa. Nakonec vše posypeme jarní cibulkou. Pokud je nutné přilijeme ještě trochu vývaru a neseme rychle na stůl. Dobrou chuť!
REKLAMA

Přidat komentář