Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Fazolové kremrole

Skvělý slaný dezert

Vydání: 2005/2
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
PT20M
Pečení 0:20
Mexická

Ingredience

    • 800 g bílých fazolí z konzervy,  scezených a propláchnutých
    • 1/2 lžičky sušeného tymiánu  nebo rozmarýnu
    • 2 lžičky chilli omáčky
    • 150 g nastrouhaného sýra  typu ementál
    • 400 g listového těsta (raději pláty než balíčky)
    • 1 rozšlehané vejce na potření
    • hladká mouka na posypání válu

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. V míse rozmačkejte fazole (dobře to jde mačkadlem na brambory nebo kvedlačkou; můžete je i rozmixovat, ale ne na kaši). Vmíchejte koření, chilli omáčku a sýr; hrst ementálu si nechte na posypání.

2. Na pomoučenou pracovní plochu rozložte pláty těsta (na obdélník velký asi 30 x 40 cm); možná bude těsto nutné rozválet a okrájet. Obdélník pak rozkrojte na tři pruhy 10 x 40 cm.

3. Z fazolové směsi vytvarujte malé šišky a položte je na prostředek těsta. Po delší straně ho navlhčete a pruh pevně zaviňte. Každý závitek rozkrojte na čtyři díly, takže jich získáte dvanáct.

4. Švem dolů naklaďte na plech, potřete vajíčkem a posypte zbylým sýrem. Pečte 15–20 minut, až se ,kremrole‘ nafouknou a zezlátnou. Nechte je na plechu pět minut chladnout, aby sýr v náplni ztuhl. Pak půjdou snadno dolů.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/05, str.29

Přidat komentář