0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9 / 5. Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Velmi snadné Na 12 pirohů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4557 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 431 g
Tuky 250 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vařte chytře - polovinu připravené náplně můžete podávat nejprve třeba s kuskusem, těstovinami, polentou nebo quinoou a druhý den ze zbylé poloviny udělat pirohy.

Suroviny

olivový olej 3 PL
cibule 2 ks
na půlměsíčky
česnek 3 stroužky
na plátky
paprika červená 1 ks
na nudličky
kmín 2 ČL
drcený
bobkový list 2 ks
paprika mletá sladká 1 ČL
mletá
chilli sušené ½ ČL
mleté
sůl
pepř
čerstvě mletý
konzervovaná rajčata loupaná 1 bal
rajčatový protlak 2 PL
mrkev ½ ks
najemno nastrouhaná
fazole červené 400 g
vařené, lze nahradit 2 konzervami
majoránka (drhnutá) 2 ČL
listové těsto 500 g
žloutek 1 ks
sezamová semínka 1 hrst

1 Rozehřejte v pánvi olej a asi pět minut na něm opékejte cibuli, česnek a červenou papriku. Pak přidejte koření, 2 lžičky soli a ještě chvilku míchejte; dávejte pozor, aby se nepřipálila sladká paprika.

2 Přidejte loupaná rajčata i se šťávou, protlak, mrkev a fazole. Přiklopené duste na mírném ohni 10–15 minut.

3 Směs nechte vychladnout a vyjměte bobkový list. Podle chuti doslaďte (viz Něco navíc), dochuťte majoránkou, solí a pepřem. Počítejte s tím, že náplň do pirohů musí být chuťově výrazná.

4 Listové těsto vyválejte a rozkrájejte na velké obdélníky (asi 13 x 15 cm). Rozdělte na ně náplň, přeložte a pevně stiskněte okraje. Potřete je žloutkem a posypte semínky. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut.

Něco navíc

- Do náplně můžete přidat sterilovanou kukuřici, uzené tofu či žampiony.
- Když vynecháte mrkev, náplň doslaďte lžící agáve či obilného sirupu.

 

 

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Komentáře

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč